DA LI SE NASTAVLJA KOPANJE?! Policajci sa lopatama i ostalim oruđem krenuli ka mestu gde je nestala Danka Ilić

Autor:

Hronika

30.03.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peti dan potrage

DA LI SE NASTAVLJA KOPANJE?! Policajci sa lopatama i ostalim oruđem krenuli ka mestu gde je nestala Danka Ilić

Foto: ST/Tamara Pavišić

U nastavku intenzivne potrage za nestalom Dankom Ilić (2), policijski auto opremljen lopatama i drugim oruđem prošao je kroz Banjsko Polje, usmeravajući se ka kući gde je poslednji put viđena mala Danka, prenosi Telegraf.

Situacija i dalje ostaje neizvesna, a pripadnici MUP-a zadržavaju taktiku o korišćenju specijalne opreme za kopanje u navedenom području.

U petom danu intenzivne potrage za malom Dankom Ilić, nema naznaka o uspešnom okončanju traganja. Jučerašnji napori višečasovne potrage nisu dali rezultate, a situacija i dalje izaziva zabrinutost kod svih pripadnika MUP-a, kao i lokalnog stanovništva.

Republika

Foto: Republika, Društvene mreže

Informacije o nestaloj Danki Ilić

Podsećamo da je Danka poslednji put viđena u utorak oko 13:45 sati u Banjskom Polju, noseći ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Zbog njenog nestanka, aktiviran je sistem "Pronađi me" koji je prvi put primenjen u Srbiji. Na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'' istaknuto je da devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visinu od oko 85 centimetara. Ova inicijativa predstavlja značajan korak u saradnji državnih organa i tehnoloških resursa u cilju brze reakcije u slučajevima nestanka dece.

 

NASTAVAK POTRAGE U OKOLINI BORSKOG JEZERA

Kako javlja reporterka Republike, jedan helikopter je upravo krenuo u pravcu Borskog jezera, a drugi je i dalje na niskoj visini suprotnog smera odakle se devojčici gubi svaki trag.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Potraga za Dankom

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa kolegama iz MUP-a, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte u rejonu Banjskog Polja do grada Bora. Međutim, nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se mala Danka Ilić nalazila na tom mestu. Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena, pripadnici MUP-a nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta.

Prema nekim od poslednjih informacija, vatrogasci su spremni da pretraže sve kanale koji vode do jezera u blizini Banjskog polja, a možda će tokom istrage biti potrebno da se pregleda i celo jezero.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading