OSETIO SAM NOŽ I PRIMETIO DA MI CURI KRV KAO IZ ČESME: Anica posle intimnog odnosa zarila oštricu Dragiši u vrat, sada stigla konačna presuda

Autor:

Hronika

16.05.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešenjem Apelacionog suda preinačen samo jedan deo manje presude.

OSETIO SAM NOŽ I PRIMETIO DA MI CURI KRV KAO IZ ČESME: Anica posle intimnog odnosa zarila oštricu Dragiši u vrat, sada stigla konačna presuda

Foto: RINA, Shutterstock

Apelacioni sud u Nišu nedavno je potvrdio kaznu Anici N. (30) iz Niša, koja je bila osuđena na 10 godina zatvora za pokušaj teškog ubistva. Incident se dogodio 2. novembra 2022. godine u hotelskoj sobi, kada je Anica pokušala da nožem ubije Dragišu R. (43) iz Žitorađe, sa kojim je prethodno imala intimne odnose.

Premijerno suđenje i preinačenje presude

Rešenjem Apelacionog suda preinačen je samo jedan deo manje presude, dok je ostatak potvrđen. Deo koji je preinačen odnosi se na uračunavanje pritvora u ukupnu kaznu. Apelacioni sud je odlučio da se Anici N. uračuna vreme provedeno u pritvoru od 15. novembra 2022. godine do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, kao i vreme provedeno na izdržavanju izrečene kazne.

Optužnica i tvrdnje o silovanju

Optužnicom VJT Anici je bilo stavljen na teret pokušaj teškog ubistva na podmukli način. Anica je tvrdila da je bila silovana i da se radilo o nužnoj odbrani, međutim, nakon istrage, optužena je za teško ubistvo u pokušaju, što je jedno od najtežih krivičnih dela, preneo je Kurir.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Anica je na sudu branila da ju je Dragiša te noći zlostavljao, ali da se ne seća da ga je ubola. Njen iskaz nije bio u potpunosti u skladu sa prethodnim tvrdnjama o silovanju, što je uticalo na sudski epilog. Viši sud je osudio Anicu na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva, odbijajući tvrdnje o nužnoj odbrani.

Krv kao iz česme

Dragiša R. je na suđenju izjavio da je spavao kada je osetio kako sečivo noža prodire prema grkljanu nakon čega je primetio da mu curi krv „kao iz česme“. Izbodeni muškarac je odbacio Anicine navode da ju je te noći silovao i tukao, jer bi to sigurno čuli ili gosti hotela ili osoblje, navodeći da je Anica bila ta koja je insistirala da budu intimni kada su došli u hotel u Nišu. On je rekao da je sve vreme bila “fina i fantastična” i da se ovakvom raspletu nije nadao te da su se dogovarali da joj pomogne da u Beogradu počne posao sa pevanjem. Nije ostavljala utisak silovane osobe Veštak neuropsihijatar dr Jelena Mladenović svedočila je na suđenju da sposobnost rasuđivanja Anice N. nije bila kompromitovana i da u razgovoru sa psihijatrima nije ostavljala utisak silovane osobe. Ona je navela i da je krivično delo je počinjeno iz karakteristika ličnosti a ne iz bolesti ličnosti. Pritvor ukinut pa opet određen Nakon izricanja prvostepene presude, Anici je ukinut pritvor u kojem se nalazila godinu dana ali je sud po žalbi tužilaštva ukinuo to rešenje i vratio je u pritvor. Zbog toga je deo presude Višeg suda preinačen rešenjem apelacije, tako da joj se u kaznu bude uračunato sve vreme provedeno u pritvoru, počev od 15.novembra 2022.godine kada je uhapšena.


Veštak neuropsihijatar i odluka o pritvoru

Veštak neuropsihijatar dr Jelena Mladenović svedočila je da Anica nije ostavljala utisak silovane osobe i da je krivično delo počinjeno iz karakteristika ličnosti, a ne iz bolesti ličnosti. Nakon izricanja prvostepene presude, Anici je ukinut pritvor u kojem se nalazila godinu dana, ali je sud po žalbi tužilaštva ukinuo to rešenje i vratila je u pritvor. Zbog toga je deo presude Višeg suda preinačen rešenjem apelacije, tako da joj se u kaznu bude uračunato sve vreme provedeno u pritvoru, počev od 15. novembra 2022. godine kada je uhapšena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading