SLUČAJ MALE MAŠE LIČI NA NESTANAK DANKE! Otmičari je otrgli majci iz naručja, a onda je usledila FILMSKA POTERA ULICAMA BEOGRADA!

Autor:

Hronika

29.03.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska javnost i tada je, kao i sada, bila veoma potresena.

SLUČAJ MALE MAŠE LIČI NA NESTANAK DANKE! Otmičari je otrgli majci iz naručja, a onda je usledila FILMSKA POTERA ULICAMA BEOGRADA!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Danka Ilić

Maša Prenković (3) kidnapovana je 13. marta 2015. godine iz naselja Braće Jerković u Beogradu, i to tako što je bukvalno istrgnuta iz majčinog naručja. Javnost u Srbiji je slučaj male Danke ilić, koja ima samo godinu manje, a koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje u Boru, neodoljivo podsetio na dešavanja od pre 9 godina.

Mala Maša tog dana bila je sa majkom Mirjanom u prodavnici, a u povratku ju je majka držala za ruku, dok je u drugoj nosila kese. 

- Neko me je jako gurnuo. Kada sam se okrenula, videla sam čoveka koji nosi moje dete ka kolima. Potrčala sam, ali me je kod automobila taj čovek odgurnuo. Pala sam i slomila prst. Auto je otišao - ispricala je Mirjana Prenković, tokom svedočenja pred sudom šta se dogodilo toga dana. 

Foto: MUP Srbije

Otmičari Maše Perković

Žena kojoj su iz ruku oteli dete odmah je pozvala policiju. Sve patrole su se dale u potragu i otmičari, sa detetom u kolima, uhapšeni su dva sata kasnije na naplatnoj rampi kod Šimanovaca. U njihovom automobilu pronađena su četiri pasoša, tri njihova i jedan koji je pripadao devojčici malo mlađoj od Maše.

Hteli da podmetnu zetu detu

Odmah nakon ove filmske otmice, spekulisalo se da je u pitanju trgovina belim robljem ili pedofilija u pitanju, ali je na kraju utvrđeno da je dete oteto zbog potpuno bizarnog razloga.

Tokom suđenja, utvrđeno je da su dete oteli, jer su nameravali da francuskom sudu podmetnu DNK male Male, kako bi analizom dokazali da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, nije biološki otac deteta.

U novembru 2017. godine pravosnažno su osuđeni na ukupno 26 godina zatvora. Sebastijan Branšu na deset godina, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu na devet, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina robije. Takođe, izrečena im je i kazna proterivanja iz Srbije od 10 godina, posle odsluženja robije, kao i novčane kazne.

Navodno, Maša je "tipovana", jer je neodoljivo podsećala na dete koje Emerin Ulije Kristel.

Slučaj male Danke

Podsećanja radi, mala Danka Ilić, koja 6. maja puni 2 godine, nestala je u utorak u mestu Banjsko polje nadomak Bora, dok je bila sa majkom i starijim bratom.

Foto: Republika, Društvene mreže, twitter, GoogleEarth

Nestala Danka Ilić

Prema svedočenju majke, oni su na zapušteno imanje na kome se nalazi ruinirana vikendica došli kako bi se deca igrala, a jer je bio lep dan. Međutim, u trenutku kada je majka Ivana ušla u kuću da bi starijem sinu dala vodu, devojčica je nestala bez traga.

Usledila je potraga nepristupačnog terena i obližnje šume, Brestovičkog potoka, kuća, podruma i napuštenih objekata, ali ništa do sada nije dalo rezultate.

U međuvremenu je telefon majke poslat na veštačenje, a otac je bio na poligrafskom ispitivanju, u sklopu redovne policijske istrage. Ispitane su i komšije, rodbina i prijatelji.

Juče je počelo i raskrčavanje terena na imanju gde je nestala Danka, a ispod njega pronađen je tunel i rupa koja vodi sve do rudnika, a kojim je inače dostavljana voda rudarima. Trenutno su na terenu spasilački timovi iz Novog Sada i Beograda, kao i pas Zigi, koji je učestvovao u pretraživanju terena nakon razornog zemljotresa u Turskoj.

U Srbiji je nakon nestanka dvogodišnej Danke Ilić prvi put aktiviran sistem "Pronađi me", odnosno Amber alert, koji se uključuje kada nestane maloletnik koji je potencijalno životno ugrožen.

Foto: MUP Srbije

Nestala Danka Ilić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading