POTVRĐENO KAKO JE KOSTA DOŠAO DO OČEVOG ORUŽJA: Dva dana pre zločina u Ribnikaru uradio je OVO, a niko nije primetio!

Autor:

Hronika

10.10.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović je oružje i municiju uzeo već 1. maja, dva dana pre masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

POTVRĐENO KAKO JE KOSTA DOŠAO DO OČEVOG ORUŽJA: Dva dana pre zločina u Ribnikaru uradio je OVO, a niko nije primetio!

Foto: printscreen/Republika

Kosta Kecmanović

Šef Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović danas je, tokom vanrednog obraćanja, opisao kako je maloletni Kosta Kecmanović došao u posed oružja s kojim je izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Pištolj je kod njega bio dva dana pre pucnjave, a njegovi roditelji to nisu primetili.

Otac dečaka, kako je rečeno, nije držao oružje na bezbednom. Umesto u metalnom sefu sa šifrom koji je prikačen na zid, dva pištolja i municija su bila u dva plastična kofera koji služe za prenošenje oružja. Jedan od kofera imao je katanac sa šifrom, dok su meci stajali u drugom koferu, koji nije bio zaključan.

Kosta Kecmanović je oružje i municiju uzeo već 1. maja. Tada je napunio šest okvira sa ukupno 92 metka. Kobnog 3. maja prebacio ih je u torbu i poneo u školu.

Kao što je već poznato, prvo je pucao u radnika obezbeđenja u školi, a potom u dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo u hodniku i jednu koja je stajala pored klavira.

Potom se uputio u kabinet istorije, gde je u tom momentu bilo njegovo odeljenje. Ispalio je 45 projektila. Ubio je šestoro dece, a ranio petoro i nastavnicu istorije.

Pucanje tada trinaestogodišnjeg dečaka bilo je izuzetno precizno. Razlog za to je to što ga je otac godinu dana ranije vodio u streljanu i insistirao da puca upravo iz njegovih pištolja, koji su naposletku oduzeli deset života.

Dečaka je otac obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i omogućio mu da gađa u mete u obliku koncetričnih krugova i silueta ljudi. Naučio je sina i kako da puni okvir oružja, kao i kako treba da ispravno stoji i diše tokom korišćenja oružja.

Optužnica je prosleđena sudu na odlučivanje, a tužilaštvo je zatražilo da Kecmanoviću bude produžen pritvor, kao i da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora. Predloženo je da Miljana Kecmanović bude osuđena na dve godine i šest meseci zatvora, a predsednik streljačkog kluba i instruktor na po tri godine.

- Svi očenici odeljenja 7/2 su dobili status oštećenih, bilo da su ranjeni ili ne, jer su preživeli traumu gledajući kako njihov školski drug puca u njihove drugare. Radi zaštite njihovih prava, tužilaštvo je sudu predložilo da se isključi javnost tokom javnog pretresa - zaključio je šaf Višeg javnog tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Tanja

10.10.2023 16:28

Sramota sta je najmladjeg masovnog ubice otac ucio kao doktor trebao je da proceni da oruzje nije za njega. Roditelji su odgovorni isto kao i najmladji masovni ubica na svetu. Zbog njih nase dece nema....samo suze..