ODREĐEN MU KUĆNI PRITVOR! Saslušan lekar iz Sremske Mitrovice osumnjičen za nesavesno lečenje i smrt Nataše Žabić!

Autor:

Hronika

01.05.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar je uhapšen u utorak, nakon što je preminula pacijentkinja Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice, koju je on poslao kući smatrajući da ženi nije ništa.

ODREĐEN MU KUĆNI PRITVOR! Saslušan lekar iz Sremske Mitrovice osumnjičen za nesavesno lečenje i smrt Nataše Žabić!

Foto: Google/Map, Facebook

Specijalista Opšte hirurgije u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Nikola R, danas je saslušan u Višem tužilaštvu povodom sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Prema informacijama "Novosti", lekaru je određen kućni pritvor uz elektronski nadzor nakon hapšenja u vezi sa smrću pacijentkinje Nataše Žabić.

Lekar je uhapšen u utorak, nakon što je preminula pacijentkinja Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice, koju je on poslao kući smatrajući da ženi nije ništa. Nataši se stanje pogrošalo posle operacije slepog creva, a umrla je samo sat vremena pre neko što je imala zakazan pregled kod drugog lekara.

Doktor je nekoliko sati iznosio svoju odbranu, a između ostalog pričao je o trenutku kada je nesrećna žena ušla u ambulantu pa sve do izlaska iz nje.

Porodica preminule žene je javno iznela svoje nezadovoljstvo postupcima lekara, tvrdeći da je Nataša trebala biti zadržana na daljem posmatranju. Prema nezvaničnim informacijama, izveštaj obdukcije ukazuje na plućnu tromboemboliju kao uzrok smrti, što je najverovatnije proisteklo iz tromba koji je nastao u nozi na koju se žena žalila.

Nataša Žabić je sahranjena 28. aprila, ostavljajući iza sebe dvoje maloletne dece od 9. i 13. godina. Ovaj tragični slučaj je izazvao emotivne reakcije u lokalnoj zajednici i postavlja pitanja o odgovornosti medicinskog osoblja u pružanju adekvatne nege i dijagnostike pacijentima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading