ČULA SE STRAVIČNA EKSPLOZIJA, A ONDA I NJEN KRIK! Tragedija na 1. maj u Kraljevu i danas se pamti!

Autor:

Hronika

01.05.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom. Kako se nije javljala, zvali smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno. Vikendica je izgorela do temelja, a telo moje seke bilo je pored vrata sa unutrašnje strane, pričao je brat nastradale Aleksandre.

ČULA SE STRAVIČNA EKSPLOZIJA, A ONDA I NJEN KRIK! Tragedija na 1. maj u Kraljevu i danas se pamti!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Proslava Praznika rada, 1. maja  2013. godine, za grupu od dvadesetak mladih ljudi pretvorila se u tragediju kada je njihova drugarica Aleksandra Pantović (18) nastradala u stravičnoj eksploziji u obližnjoj kolibi. U selo Obrva kod Kraljeva došli su sa namerom da uživaju u prirodi, roštilju i druženju, ali umesto toga doživeli su strašan gubitak.

Sve se preokrenulo kada je Aleksandra ušla u kolibu, a zatim je usledila snažna eksplozija koja je odjeknula celim selom. Njeno društvo je odmah čulo njen krik i poziv upomoć, ali nažalost nisu mogli da joj pomognu. Objekat je već bio zahvaćen plamenom, a njihovi pokušaji da joj priteknu u pomoć su bili uzaludni. Čak su pokušali džipom da ulete u kuću.

Prema medijskim izveštajima, vatrogasne ekipe i hitna pomoć su stigle na lice mesta, ali nažalost, za Aleksandru je bilo prekasno. Kasnije je utvrđeno da je eksploziju izazvalo otvorena plinska boca i uključen agregat na benzin. Plamen se brzo proširio na kante sa benzinom, te je cela koliba ubrzo bila progutana vatrom. Od nje je ostalo samo zgarište.

Aleksandrin brat Aleksandar, koji je tada imao 16 godina, rekao je da su majka i on prvi stigli na zgarište.

- Majka je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom. Kako se nije javljala, zvali smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno. Vikendica je izgorela do temelja, a telo moje seke bilo je pored vrata sa unutrašnje strane - rekao je.


Aleksandra Pantović je tri dana kasnije sahranjena na lokalnom groblju u selu Zaklopača, a na večni počinak su je ispratili rodbina, brojni prijatelji i komšije. Lokalni sveštenik je istakao da je Aleksandru volela cela zajednica i da će njen duh zauvek živeti u njihovim sećanjima.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading