POBEGLA U NEMAČKU? MOGUĆE RASPISIVANJE POTERNICE! Medicinska sestra koja je zlostavljala staricu u Peći nestala bez traga

Autor:

Hronika

27.01.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se advokat Aurone Peljaj i potvrdio sumnje.

POBEGLA U NEMAČKU? MOGUĆE RASPISIVANJE POTERNICE! Medicinska sestra koja je zlostavljala staricu u Peći nestala bez traga

Foto: Printscreen Twitter

Advokat Mešari Seljimaj rekao je da je Aurona Peljaj, koja je osumnjičena da je fizički napala 70-godišnju Minire Nuru u domu za stare u Peći, možda pobegla u Nemačku, prenosi Koha

Seljimaj, koji je advokat porodice starije žene koja je bila fizički maltretirana u domu za stare, naglasio je da tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv nje.

- Prema informacijama koje imam, Aurona Peljaj je možda pobegla u Nemačku. To se priča ovih poslednjih dana. Tužilaštvo još nije završilo istrage. Tužilaštvo još nije podiglo optužnicu sudu i sud još nije imao priliku da pozove Peljaj. On mora da se pojavi uz poziv, a ako se ne pojavi preduzimaju se mere za raspisivanje poternice - rekao je on za Juronjuz Albanija, prenosi Kosovo online.

Vrhovni sud Kosova odlučio je da ukine pritvor za tri medicinske sestre uhapšene u vezi sa fizičkim napadom na stariju ženu, u staračkom domu u Peći, početkom novembra prošle godine.

U odluci Vrhovnog suda, piše Koha, navodi se da se okrivljenima ukida pritvor i da su pušteni da se brane na slobodi.

Podsetimo, početkom novembra tri radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma.

Ovaj slučaj izazvao je burnu reakciju javnosti.

Podsetimo, komora medicinskih sestara Кosova donela je odluku da oduzme licencu i izbriše zdravstvene radnike iz registra Кomore za medicinske sestre Auronu Pelaj, Giltijanu Neziri, Altinu Redžepi i Remzije Кući - Gaši, osumnjičene da su tukle staricu u domu za stare "Orenda" u Peći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading