UMRLA BALERINA u 29. GODINI! Iznenadna smrt sve ostavila u šoku (FOTO)

Autor:

Zabava

14.09.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o njenoj iznenadnoj smrti objavljena je na društvenoj mreži Instagram, a uzrok nije saopšten.

UMRLA BALERINA u 29. GODINI! Iznenadna smrt sve ostavila u šoku (FOTO)

Foto: Shutterstock

Balerina Mihaela de Prins preminula je u svojoj 29. godini, ostavljajući svet umetnosti u tuzi. Vest o njenoj iznenadnoj smrti objavljena je na društvenoj mreži Instagram, a uzrok nije saopšten. De Prins je rođena u Sijera Leoneu i provela je godine plesajući sa Nacionalnim baletom u Amsterdamu. U poruci koju je objavio njen tim, istaknuto je da je svojom umetnošću dirnula mnoga srca, inspirisala mnoge i ostavila neizbrisiv trag u svetu baleta i šire.

- Teška srca delimo vest o smrti zvezde balerine Mihaele Mebinti de Prins, koja je svojom umetnošću dirnula mnoga srca, inspirisala je mnoge i ostavila neizbrisiv trag u svetu baleta i šire - navodi se u poruci.

Mihaela de Prins je prošla kroz teško detinjstvo, izgubivši roditelje u ranoj dobi i završivši u sirotištu gde je bila izložena zlostavljanju. Sa samo četiri godine, usvojio ju je američki par koji ju je podržavao u ostvarivanju sna da postane balerina. Iako joj je rečeno da nema odgovarajući tip tela i boju kože za baletskog igrača, De Prins nije odustajala.

Sa 17 godina, Mihaela je otišla u Evropu i pridružila se Nacionalnom baletu u Amsterdamu, gde je postala drugi solista. Ted Brandsen, direktor Nacionalnog baleta, opisao ju je kao igračicu sa ogromnom snagom skakanja i velikom harizmom. Njen čuveni performans iz 2015. godine ostao je upamćen kao inspiracija mnogima.

Mihaela de Prins je svojom strašću za plesom osvojila srca publike širom sveta. Njen talenat nije ostao neprimećen, te je dobila priliku da se pojavi u video klipovima Bijonse i holandskog benda Chef'Special, kao i da igra glavnu ulogu u filmskom ostvarenju "Coppelia" (2021). Njena želja da pomogne deci u ratu proistekla je iz sopstvenog iskustva, a organizacija War Child izrazila je tugu povodom vesti o njenoj smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading