UMRLA SLAVNA PEVAČICA! Svi smo pevali njen čuveni HIT

Autor:

Zabava

12.09.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napustila nas je još jedna muzička legenda!

UMRLA SLAVNA PEVAČICA! Svi smo pevali njen čuveni HIT

Foto: Pixabay

Sveća

Italijansko-francuska pevačica, gitaristkinja i igračica, Katerina Valente, preminula je u svojoj 93. godini u svom domu u Luganu. Njena bogata karijera obuhvatala je pevanje na čak 11 jezika, što je samo jedan od mnogobrojnih njenih impresivnih dostignuća.

Katerina Valente bila je popularna širom Evrope, ali je takođe ostavila značajan trag i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je nastupala sa velikanima poput Binga Krozbija, Dina Martina, Perija Koma i Ele Ficdžerald. Njen izuzetan talenat nije bio ograničen samo na muziku, već je istaknula i svoje umeće u igri i sviranju gitare.

Republika

Foto: Credit: imago stock&people via www.imago / Zuma Press / Profimedia

Umrla Katarina Valente

Iako je Katerina Valente bila poznata po svojim brojnim hitovima, jedan od njih, "Bongo Cha Cha Cha", doživeo je novu popularnost zahvaljujući viralnosti na aplikaciji TikTok. Njen uticaj na muzičku scenu i dalje je prisutan, a njena muzika nastavlja da inspiriše ljude širom sveta.

Kao što je navedeno u zvaničnoj objavi na njenoj Fejsbuk stranici, Katerina Valente će biti sahranjena u striktnoj privatnosti, uz želju da se poštuje privatnost porodice i prijatelja u ovim teškim trenucima.

Katerina Valente će zauvek ostati upamćena po svojoj strastvenoj ljubavi prema muzici, višejezičnom talentu i nezaboravnim nastupima širom sveta. Njen doprinos muzičkoj industriji i kulturnoj baštini ostaje neizbrisiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading