10 DANA NAKON BORINE SMRTI IZAŠLA U JAVNOST: Rokerova LEPOTICA sva u CRNINI, njoj je posvetio mnoge PESME Riblje čorbe! (FOTO)

Autor:

Zabava

13.09.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo je niko nije video u javnosti, evo kako danas izgleda!

10 DANA NAKON BORINE SMRTI IZAŠLA U JAVNOST: Rokerova LEPOTICA sva u CRNINI, njoj je posvetio mnoge PESME Riblje čorbe! (FOTO)

Foto: ATA Images

Malo ko zna da je jedna od najlepših ljubavnih pesama grupe "Riblja čorba" posvećena je Biljani Nevajdi, nekadašnjoj jugoslovenskoj manekenki, čija je lepota bila nadaleko poznata. Iako se dugo nije pojavljivala u javnosti, mnogi su se iznenadili kada je to sada uradila, i to deset dana nakon smrti čuvenog Borisava Bore Đorđevića, koji je svojevremeno bio lud za njom.

Naime, Biljana je privukla pažnju objavom na društvenoj mreži Instagram, gde je podelila da se nalazi u društvu Lazara Šećerovića i Duške Jovanović ispred jednog muzeja u Beogradu. Njena lepota, koja i dan-danas oduševljava, osvežila je sećanja na njenu slavnu karijeru u svetu mode, ali i na ljubavnu priču sa Borom Čorbom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duska Jovanic (@duskadiday)

 

Njihova ljubavna priča, koja je trajala svega šest meseci, ostavila je dubok trag u Borinom životu, što se odrazilo na njegovu muzičku karijeru. Tokom njihovog kratkog odnosa, Biljana je odlučila da se preseli u Sarajevo, a njihovo poslednje viđanje ostalo je zabeleženo u pesničkoj inspiraciji koja će zauvek biti deo srpske muzičke baštine.

Njihov rastanak, koji se dogodio u kafiću u kojem su se često viđali, inspirisao je Boru da napiše jednu od najlepših ljubavnih pesama grupe – "Posle tebe potop". 

 

 

- Rekao je: "Napisao sam ti još jednu pesmu". Izvadio je neko parče papira i pročitao mi stihove. U prvi mah sam zanemela, a onda sam se rasplakala. Bila je to najlepša ljubavna pesma koju sam u životu čula: "Posle tebe potop, ništa nije vredno, podmuklo zaboli kao kvarni zubi, istina je da se samo jednom ljubi"... Istina je da nisam mogla da verujem da me je toliko voleo, jer mu u mladosti ništa nisam verovala - rekla je Biljana jednom prilikom, a osim ove pesme, Biljana je inspirisala i "Dva dinara druže".

 

 

Inače, Biljana Nevajda ušla je u svet manekenstva zahvaljujući svojoj impresivnoj visini, a pre toga se bavila gimnastikom. Njena karijera je započela krajem 1960-ih, kada je postala jedno od najtraženijih lica modne industrije u bivšoj Jugoslaviji. Tokom svoje blistave karijere, postala je ikona lepote, predstavljajući luksuzne brendove poput "Diora", i često je putovala širom Jugoslavije i Evrope. Samo u Sloveniji je snimila preko trideset reklama, a u Dubrovnik je odlazila i do pet puta mesečno, gde je učestvovala u modnim kampanjama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading