UMRO ČUVENI SPLINTER! Telo glumca pronađeno u kući, detalji šokirali svet!

Autor:

Zabava

10.09.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozna smrt glumca koji je pozajmio glas legendarnom učitelju Splinteru u Nindža kornjačama.

UMRO ČUVENI SPLINTER! Telo glumca pronađeno u kući, detalji šokirali svet!

Foto: Printscreen/Youtube

Glumac Piter Renadej, čije je ime zauvek povezano sa kultnim crtanim filmom Nindža kornjače, pronađen je mrtav u svojoj kući u Burbanku, Kalifornija, u 89. godini. Ovaj talentovani umetnik ostavio je dubok trag u svetu zabave, svojim nezaboravnim glasom koji je dao liku majstora Splintera, mentora čuvenih kornjača.

Piter Renadej je prvi put dobio ulogu Hamato Jošija/Splintera 1987. godine, a nastavio je da tumači ovaj lik do finala emisije 1996. godine. Njegov izuzetan talenat oživeo je ovog mudrog i strpljivog karaktera, čineći ga omiljenim među fanovima Nindža kornjača.

Pored svoje ikonične uloge u Nindža kornjačama, Renadej je pozajmio svoj glas i drugim nezaboravnim likovima. Njegova prisutnost se osećala u Transformersima, Betmenu, Supermanu, kao i u više Diznijevih filmova. Posebno je zanimljivo to što je svoj glas pozajmio i atrakcijama u Diznijevim parkovima, dodatno obogaćujući iskustvo posetilaca.

Piter Renadej je bio u braku sa Florens 'Flo' Danijel od 1979. do njene smrti 2011. godine. Njegova supruga je takođe bila povezana sa svetom Diznija, radeći kao sekretarica u muzičkom odeljenju studija Volt Dizni više od tri decenije.

Njegovom smrću svet je izgubio ne samo talentovanog glumca, već i čoveka koji je svojim glasom i likovima obeležio detinjstva mnogih širom sveta. Piter Renadej će zauvek ostati upamćen kao glas koji je oživeo jednog od najomiljenijih crtanih likova svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading