PRONAĐENA MRTVA PEVAČICA! Sin zatekao telo, doktori mu saopštili ŠOKANTNE vesti!

Autor:

Zabava

23.08.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt poznate pevačice uzdrmala svet.

PRONAĐENA MRTVA PEVAČICA! Sin zatekao telo, doktori mu saopštili ŠOKANTNE vesti!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

U 76. godini, svet je izgubio jednu od najprepoznatljivijih pevačica sentimentalne muzike u Brazilu - Dajanu. Njen sin, Andre Lorio, pronašao je slavnu pevačicu bez znakova života u njenom domu, a pokušaji reanimacije u obližnjoj bolnici, nažalost, nisu bili uspešni. Preminula je od srčanog udara, ostavljajući za sobom neizbrisiv trag u brazilskoj muzičkoj istoriji.

Dajana je postala prepoznatljiva kao deo post-Jovem Guarda talasa, muzičkog pokreta koji je mešao pop i romantične balade. Njen album iz 1972. godine, "Diana", postao je jedan od najprodavanijih albuma te godine u Brazilu, a hitovi poput "Ainda Queima a Esperança" i "Porque Brigamos" osvojili su srca publike širom zemlje.

Rođena kao Ana Marija Sikeira Iorio, Dajana je svoje ime kasnije promenila u Dianah tokom svoje umetničke karijere. Bila je u braku sa pevačem i kompozitorom Odaírom Žozeom, te su zajedno stvorili pesmu "Foi Tudo Culpa do Amor" (1974). Iako je njen uticaj počeo da bleđi od 1980-ih, Dajana nikada nije prestala da nastupa, posebno u severoistočnom delu Brazila. Njeni hitovi iz 1970-ih ostali su trajni deo brazilskog muzičkog nasleđa, inspirišući i mlađe generacije izvođača poput Barbare Eugenije.

Dajana je ostavila neizbrisiv pečat u brazilskoj muzičkoj istoriji, a njen strastveni glas i emotivne interpretacije pesama i dalje žive kroz njeno neprocenjivo muzičko nasleđe. Njeni fanovi će zauvek pamtiti njen doprinos sentimentalnoj muzici i ostaviti neizbrisiv trag u srcima ljubitelja brazilskog zvuka.

Kroz svoju muziku, Dajana je osvojila i očarala publiku, ostavljajući dubok pečat u brazilskoj muzičkoj istoriji. Njena strastvena interpretacija pesama i emotivni pristup muzici obeležili su je kao jednu od najprepoznatljivijih pevačica svog vremena, ostavljajući iza sebe nezaboravno muzičko nasleđe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading