PREMINUO SLAVNI PEVAČ! Njegov hit je bio nezvanična HIMNA SVETSKOG PRVENSTVA!

Autor:

Zabava

17.06.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet muzike zavijen u crno!

PREMINUO SLAVNI PEVAČ! Njegov hit je bio nezvanična HIMNA SVETSKOG PRVENSTVA!

Foto: Pixabay

Sveća

Sa tugom se opraštamo od muzičke zvezde devedesetih, Pola Spensera, poznatog kao Dario G, koji je preminuo u 53. godini nakon duge borbe sa kancerom. Porodica je saopštila da je Pol bio pozitivan do kraja, ali da nažalost više nije mogao da se bori. Ostavio je iza sebe predivno muzičko nasleđe koje će zauvek živeti u sećanjima njegovih obožavalaca.

Počeci i uspon benda Dario G

Dario G je bio duo osnovan od strane Pola i Skota Rozera, koji su se upoznali dok su studirali muziku u Mančesteru tokom devedesetih. Bend je dobio svoje ime po menadžeru Crewe Alexandra FC Dariju Gradiju. Počeli su sa malim studiom u Polovoj kući, a kasnije im se pridružio i Stiven Spenser. Njihov hit "Sunchyme" osvojio je zlatni status i postao letnja himna koja je osvojila britansku naciju.

Veliki uspesi i himne Svetskog prvenstva

Pesma "Sunchyme" prodata je u preko 600.000 primeraka samo u Engleskoj i bila je na putu ka prvom mestu, da nije bilo omaža Eltona Džona princezi Dajani, klasiku "Candle In The Wind". Nakon toga, usledio je hit "Carnaval De Paris", koji je postao nezvanična himna Svetskog prvenstva 1998. u Francuskoj. Ostali hitovi benda uključuju "Voices", "Sunmachine" i "Dream to Me", gde je poslednji semplovao refren hita grupe Cranberries, "Dreams".

Rastanak i Polova solo karijera

Nakon što su Skot i Stiven napustili bend, Pol je nastavio solo muzičku karijeru, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu muzike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading