"BIO SAM U TEŠKOM STANJU": Večiti student Branko iz "Tesne kože" nakon traumatičnog iskustva završio u Hilandaru! OVO JE NJEGOVA PRIČA!

Autor:

Zabava

28.08.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Gojko Baletić proslavio se ulogom najstarijeg sina Mite Pantića u legendarnoj "Tesnoj koži".

"BIO SAM U TEŠKOM STANJU": Večiti student Branko iz "Tesne kože" nakon traumatičnog iskustva završio u Hilandaru! OVO JE NJEGOVA PRIČA!

Foto: Foto printskrin/yotutube.com/srpska kinematografija

Nakon uloge u kultnom filmu "Tesna koža" u kojem je igrao večitog studenta Branka, najstarijeg sina referenta Dimitrija Mite Pantića, glumac Gojko Baletić povukao se iz javnosti. Druženje sa glumačkim zvezdama poput Milana Laneta Gutovića, Nikole Simića, Ružice Sokić, Rahele Ferari i drgih velikih imena, Gojko je zamenio mirom na Svetoj Gori i dugim razgovorima s isposnicima u Karulji. Hilandar ga je, kaže, učinio da bude pametniji, a jedno traumatično iskustvo u životu okrenulo ga je veri.

- Ja sam sedam godina bio u braku sa našom čuvenom kostimografkinjom; čuj, našom, svetskom kostimografkinjom Bojanom Nikitović, sa kojom imam sina Vuka, i njega si videla tu među slikama. Razvod mi je jako teško pao. Bila je to traumatična i gorka pilula i stvarno mislim da ljudi treba da urade sve da spreče to, a ne da se samo okrenu i odu. A posle trpe ljudi, a naročito deca. Bio sam u teškom stanju i javio mi se glas da treba da odem u Hilandar. To je bilo pre 25 godina i bilo je teško doći, jer je bilo dosta začkoljica i papirologije - ispričao je Gojko prošle godine za Kurir, pa dodao:

Foto: Foto printskrin/yotutube.com

 

- Ostao sam 20 dana. Obilazio sam manastire na Svetoj gori. Posetio sam naše isposnike u Karulji. Bio sam na liturgijama, družio se, radio i sve me je to taklo u srce. Jednog trenutka sam osetio da me je Bog takao u srce i Duh sveti. Kada sam se vratio, prvi put sam zadobio jednu veliku blagodet, koja se s vremenom krnji. Krenuo sam da idem svake godine, mene je bratstvo Hilandara jako lepo primilo i ja im blagodarim na tome. Hilandar me je sačuvao da budem živ kao čovek i pametniji. Vaspitao me je. Nisam više mogao bez toga da živim. Poslednji put sam išao pred koronu i poveo sam Vuka, trenutno mi se ne otvara i ne znam kad ću ponovo otići.

Baletić je istakao i da od 2004. nosi titulu hadžije.

Foto: Foto printskrin/yputube.com/Televizija Hram

 

- U organizaciji pokloničke agencije SPC Dobročinstvo otišao sam u Jerusalim. Krenuli smo iz Beograda - Vaznesenjska crkva. Proveo sam petnaest dana u Svetoj zemlji. Jedanaest dana sam bio u Jerusalimu, tri u Galileji i jedan u Tel Avivu - rekao je glumac.

Okretanje duhovnom životu učinilo ga je boljim.

- Hodočašće podrazumeva da se živi u hrišćanskom duhu. Bili smo tamo za vreme velikog posta, koji se 2004. godine poklopio s rimokatoličkim Uskrsom. Jerusalim je vrio od ljudi, što je bilo posebno uzbuđenje. Obišli smo sveta mesta uz čitanje prigodnih tekstova, počev od Hristovog groba. Imali smo simbolično krštenje u Jordanu. To je izuzetan, uzvišen put, pun vere. Jako sam ponosan na taj duhovni put, nakon čega sam osetio još veću blagodet i sreću - ispričao je Gojko za pomenuti list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading