ŽIVOTNA PRIČA GIGE MORAVCA: Voleo je kafanu, ženio se tri puta i javno otkrio svoj ZAVODNIČKI TRIK!

Autor:

Zabava

09.08.2024

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni glumac Marko Nikolić imao je takav život da bi film mogao da se snimi.

ŽIVOTNA PRIČA GIGE MORAVCA: Voleo je kafanu, ženio se tri puta i javno otkrio svoj ZAVODNIČKI TRIK!

Foto: Youtube.com printscreen

Slavni glumac Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946, a preminuo 2. januara 2019. Za 73 godine proživeo je mnogo toga, a njegova životna priča je takva da bi mogla da posluži kao osnova za scenario za film. Evo i zašto...

Marko Nikolić je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a iza sebe je ostavio troje dece. I ženio se tri puta, dame su padale na njegov šarm, a glumac je svojevremeno otkrio svoj zavodnički trik.

Na primer, zamišljen si i gledaš u jednu tačku, a one se pitaju šta li ga muči, mora da je sav ispunjen duhovnostima kad je tako dubok i ume da pati. Bile su to neke folirancije, a sad je ostalo da se divim ženskoj lepoti i ne žalim za svojom mladošću - govorio je glumac, koji je zbog ljubavi umeo da pati:

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

 

- Kad je reč o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih 500 da mi skrene pažnju da nisam normalan, ne bi vredelo jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne dece iz ta tri braka. Ne mogu da kažem da mi je žao što nisam imao deset žena i desetoro dece, bilo bi previše.

Legendarni glumac koji se proslavio ulogom Gige Moravca u seriji "Bolji život" bio je veliki boem, voleo je kafanu, a znao je u njoj i poslednji dinar da ostavi.

- Ko nije iskusio glad, ne zna da ceni hranu. Ja sam to osetio kada sam bio student. Nije da moji nisu imali i da mi nisu slali novac i namirnice, ali ja sam voleo da ludujem. Znao sam da ispratim devojku koja je živela na Zvezdari, a onda svratim u "Lion" i poručim tatar biftek. Konobari su prvo tražili da vide ličnu kartu, potom i da pokažem novac. Kada bih sve to učinio, dobijao sam ono što sam naručio i uživao u lepoj atmosferi i jelu, a zatim danima nisam imao ni za šta - ispričao je Nikolić u jednom intervjuu.

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

 

Slavni glumac borio se dugo sa opakom bolešću, a ovako je govorio o svojoj borbi:

Ne mogu da kažem kako mi je ovo drugi život. Lepo je što sam to odložio, a svestan sam da je ovo samo odlaganje. Kad ispred nekog ukoči automobil na pet centimetara, to je samo odlaganje do biološke smrti - rekao je tada Marko Nikolić i otkrio da se plaši bolesti:

- Izuzetno, preživeo sam to što sam preživeo i bio na samoj ivici života. I to je strašno. Možete da zamislite koliki je to strah kada od njega više ne pijem, ne pušim, ne jedem meso. Bio sam sladokusac koji je sebi spremao hranu, a danas takođe spremam, ali ono što moram da jedem - rekao je glumac, koji je na hemioterapije neretko išao gradskim prevozom.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Navikao sam na gradski prevoz, ja sam stara mušterija, još od studentskih dana. Jednom sam ušao u pun autobus, kod Slavije, u stvari baš kad onkologije, jedva sam se ugurao na poslednju platformu. Tu je stajao jedan grmalj, okrenuo se i, kad me je ugledao, pita: Da dižem ja nekog? Ajde, bre, majmuni - ispričao je jednom prilikom dramski umetnik.

Zauvek će ostati upamćen po ulogama u serijama i filmovima "Vuk Karadžić", "Petrijin venac", "Sivi dom", "Čizmaši", "Za kralja i otadžbinu" i drugim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading