Sedam dana proveo u ZATVORU, izbacili ga iz gimnazije, želeo da postane glumac! NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA BORE ĐORĐEVIĆA!

Autor:

Zabava

27.08.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni roker je preživeo mnogo toga i preko trnja stigao do zvezda.

Sedam dana proveo u ZATVORU, izbacili ga iz gimnazije, želeo da postane glumac! NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA BORE ĐORĐEVIĆA!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Frontmen popularnog rok benda Riblja čorba Bora Đorđević vodi najvažniju životnu bitku u Kliničkom centru u Sloveniji. Muzičar je hospitalizovan pre nekoliko dana zbog komplikacija uzrokovanih hroničnom obstruktivnom bolešću pluća i trenutno je na respiratoru. Sve dok nije pao u bolničku postelju Bora je pevao sa svojom publikom. Ceo život živi za rokenrol i sve u njegovom životu bilo je obojeno muzikom, malo je poznato da je zbog muzike završio iza rešetaka. 

Roker Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952, a svoju muzičku karijeru započeo je 1965. godine. Pre nego što je osnovao grupu Riblja čorba 1978, Bora je bio član brojnih čačanskih i beogradskih sastava, kao što su Zajedno, Suncokret, Rani mraz u kojoj je takođe bio i Đorđe Balašević.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

ZBOG PLJAČKE ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Bora Đorđević je muzičku karijeru započeo 1965. godine u Čačku. Sa gitaristima Borkom Ilićem i Prvoslavom Savićem, te bubnjarem Acom Dimitrijevićem osnovao je bend koji se zvao Hermelini. Nakon toga je pevao i svirao u bendovima Dečaci sa Morave, Vesnici ljubavi, Safiri i Čačanski plemići. U bendu Poslednji ostatak romantičnog sveta (PORS) svirao je i pevao sa Radomirom Mihajlovićem Točkom, a tri godine su se finansirali tako što su pljačkali bogate kuće, te tim novcem kupovali instrumente! 

Kada su ih uhvatili prebačeni su u istražni zatvor, gde je Bora proveo sedam dana. Posle toga Bora je izbačen iz gimnazije, a sud je doneo odluku da ga oslobodi pod određenim uslovima. Kako bi ga sklonili od lošeg društva Đorđevićevi roditelji su 1970. godine odlučili da se presele u Beograd.

Tu je upisao Petu beogradsku gimnaziju, a potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine Bora je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent. 

Republika

Foto: ATA Images

 

BURAN LJUBAVNI ŽIVOT

Više od 30 godina Bora Đorđević je bio u braku sa srednjoškolskom ljubavi Draganom Đorđević s kojom ima sina Borisa. Kao svoje dete prihvatio je i Draganinu ćerku Tamaru iz prvog braka. Par se razveo 5. februara 2007. godine, a 23. marta iste godine Dragana je izvršila samoubistvo.

Dve i po godine kasnije oženio je 26 godina mlađu Aleksandru, koja je poreklom iz Rudnika, a koju je upoznao tokom turneje u Americi. Venčali su se 18. novembra 2009. godine u Rudniku, a četiri i po godine kasnije su se razveli. Od 2014. godine u ljubavi je sa Dubravkom sa kojom živi u Sloveniji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading