"NEKADA SU DUNAVOM STIZALI OSVAJAČI, A DANAS SU TO FILMOVI": Vojin Ćetković govorom ZAPALIO publiku na filmskom festivalu u Smederevu!

Autor:

Zabava

21.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekcijom filma "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića, uz prisustvo filmske ekipe, sinoć je svečano otvoren Sedmi Dunav film fest u Smederevu.

"NEKADA SU DUNAVOM STIZALI OSVAJAČI, A DANAS SU TO FILMOVI": Vojin Ćetković govorom ZAPALIO publiku na filmskom festivalu u Smederevu!

Foto: Foto Filip Olćan

Slavni glumac Vojin Ćetković sinoć je otvorio Sedmi Dunav film fest i inspirativnim govorom na sceni Smederevske tvrđave označio početak filmske smotre.

Ćetković je rekao da je na Smederevskoj tvrđavi snimao filmove i serije, igrao u nekim predstavama i gledao mnoge pozorišne izvedbe, a da sada prvi put učestvuje na filmskom festivalu.

- Nekad su Dunavom stizali osvajači, razne vojske, kao i čitave civilizacije koje su donosile svoje kulture, a danas Dunavom stiže film. I to uzvodno i nizvodno od Smederava. Želim vam plovan Dunav i želim vam udobnu i lepu plovidbu. Čast mi je da otvorim sedmi po redu Dunav film fest - poručio je glumac.

Republika

Foto: Foto Filip Olćan

 

Projekcijom filma "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića, uz prisustvo filmske ekipe, sinoć je svečano otvoren Sedmi Dunav film fest u Malom gradu Smederevske tvrđave, a ceremoniju otvaranja upotpunio je koncert Zemunskog kamernog orkestra "Veče filmske muzike".

Osnivač festivala i selektor progama Igor Stanković je naglasio da 7. izdanje festivala donosi preko 40 ostvarenja i dodao da je Dunav fest jedinstven po tome što u takmičarskoj selekciji okuplja filmove koji dolaze iz zemalja podunavskog sliva.

Republika

Foto: Foto Radoš Ružić

Film "Bauk"

- Kada jedan grad ima projekcije koje počinju u podne i tako svih dana festivala, taj grad nema puku filmsku reviju, već ozbiljan filmski festival - rekao je on.

Ekskluzivni program festivala biće održan u petak, 23. avgusta, u 20 časova, kada će premijerno biti prikazane prve dve epizode serije "Ringišpil" po romanu Jelene Bačić Alimpić, nastale u produkciji "Telekoma Srbija", "Filma danas" i "Dandelion productions".
Nakon projekcije publici će se pokloniti autorska ekipa serije.

Republika

Foto: Foto Filip Olćan

Igor Stanković, osnivač festivala

Dunav film fest je takmičarskog karaktera, a nagradu Dunavska lađa dodeliće stručni žiri. O najboljim filmovima odlučivaće rediteljka Jasna Nanut, Dajana Gudić, glumica i producentkinja iz Los Anđelesa i Viktor Kiš, skulptor.

Ulaz na festivalske projekcije je slobodan, sem programa koji će biti prikazan u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading