SRPSKI GLUMAC SNIMAO S ALENOM DELONOM! Proslavio se sporednim ulogama BATLERA, a družio s svetskim DŽET-SETOM!

Autor:

Zabava

19.08.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsrag Preža Milinković ostvario je uspešnu karijeru van granica naše zemlje.

SRPSKI GLUMAC SNIMAO S ALENOM DELONOM! Proslavio se sporednim ulogama BATLERA, a družio s svetskim DŽET-SETOM!

Foto: Aventurier Patrick/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vest o smrti slavnog Alena Delona u 88. godini zavila je u crno svetsku kinematografiju, koja je ostala bez jedne od najvećih legendi filma i neprikosnovenog seks-simbola šezdestih i sedamdesetih godina prošlog veka. O bogatoj karijeri, ali i burnom privatnom životu Alena Delona moglo bi mesecima da se piše, a malo je poznato da se u njegovoj biografiji pojavljuje i ime jednog srpskog glumca. 

Dok je u Srbiji prepoznatljiv po sporednim i epizodnim ulogama u domaćim serijama i filmovima, glumac Predrag Preža Milinković ostvario je uspešnu karijeru van granica naše zemlje. Malo ko zna da se najpoznatiji batler Sofronije iz serije "Srećni ljudi" druži sa svetskim džet-setom, pa između ostalih i sa Alenom Delonom sa kojim je sarađivao.

Glumac Predrag Preža Milinković, koji je u istoriji kinematografije ostao upisan kao najpoznatiji jugoslovenski filmski epizodista, a u dugogodišnjoj karijeri odigrao je više od 200 najraznovrsnijih filmskih uloga i više od 100 u televizijskim serijama, dramama i amaterskim filmovima. U stranim filmovima je uspeo da ostvari čak dve glavne uloge i to u krimi žanru.

Republika

Foto: YouTube/printscreen

 

Preža se pojavljuje u oko 50 stranih ostvarenja u projektima nemačke B produkcije, a snimao je i u Francuskoj, Španiji, Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, te Austriji. Snimao je sa glumačkim legendama poput Đine Lolobriđide, Entonija Kvina, Orsona Velsa, Alena Delona i drugih, dok je u knjizi "Susreti" pisao o najzančajnijim poznanstvima. Na stranicama ove knjige opisao je susrete sa mnogim poznatim imenima iz sveta kinematografije, a posebno je zanimljiva priča njegovog druženja sa Robertom De Nirom u Rusiji. 

Talentovani Preža uopšte nije studirao glumu, već je bio apsolvent na Filozofskom fakultetu. Međutim, kako je bio veliki filmofil, put ga je odveo u filmske vode, a pošto je govorio četiri strana jezika - engleski, francuski, španski i italijanski, to mu je otvorilo vrata i za inostranu karijeru.

Milinković je preminuo 1998. u 65. godini u Beogradu u kome je i rođen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading