U SAMO 55 DANA UDALA SE, RODILA DETE I STRADALA! Bila je ikona lepote i muza Lordana Zafranovića!

Autor:

Zabava

15.08.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Ena Begović obeležila je jugoslovensku kinematografiju, a njen život se prerano ugasio.

U SAMO 55 DANA UDALA SE, RODILA DETE I STRADALA! Bila je ikona lepote i muza Lordana Zafranovića!

Foto: youtube/printscreen/Krležin Gvozd

Bilo je pred njom još mnogo uloga, smešila joj se svetla budućnost, ali je tog 15. avgusta 2000. godine sve stalo. Danas se navršavaju 24 godine otkako je tragično preminula jugoslovenska glumica Ena Begović (1960-2000). 

Bila je muza slavnog reditelja Lordana Zafranovića i ostala upamćena po ulogama u njegovim filmovima "Okupacija u 26 slika" i "Pad Italije". Ena je važila za jednu od najlepših žena na teritoriji bivše Jugoslavije, a njena životna priča je tragično završena.

 

 

U samo 55 dana glumica je stala na "ludi kamen", rodila dete i tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći. Ena se udala za svog partnera hrvatskog biznismena Josipa Radeljaka, nakon čega je rodila ćerku Lanu. Samo 45 dana nakon što je na svet donela ćerkicu, lepa glumica svoj život tragično je izgubila na Braču, kada se zajedno sa svojim suprugom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i malenom Lanom uputila kod porodičnih prijatelja na ručak.

 

 

Automobilom je upravljao tada još neiskusni Leo Radeljak, koji je promašio put do prijatelja, te je na nagovor oca zaustavio vozilo kako bi njih dvojica zamenili mesta.

U tom trenutku automobil je nekontrolisano počeo da klizi unazad, da bi ubrzo završio u provaliji. Legendarna jugoslovenska glumica ispala je iz vozila i nažalost nedugo nakon nesreće podlegla ozbiljnim povredama koje je zadobila.

Foto: Instagram/printscreen

 

Nakon tragedije je usledilo suđenje koje je trajalo sedam godina. Leo Radeljak je oslobođen krivice, a za nesreću je okrivljen neispravan menjač na džipu.

Kako su njeni prijatelji ispričali nakon njene smrti, Ena je najveći strah imala upravo od vožnje automobilom i avionom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading