Pesma kojom je Žarko Laušević ispraćen na vešni počinak krije VELIKU TAJNU! Kad se začula na glumčevoj sahrani, svi su odmah ZAPLAKALI!

Autor:

Zabava

13.08.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve što želim u ovom trenutku", svirala je tokom kremacije legendarnog dramskog umetnika na Novom groblju u Beogradu.

Pesma kojom je Žarko Laušević ispraćen na vešni počinak krije VELIKU TAJNU! Kad se začula na glumčevoj sahrani, svi su odmah ZAPLAKALI!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Čuveni Žarko Laušević počiva na Novom groblju u Beogradu, gde je kremiran 20. novembra 2023. u prisustvu porodice i velikog broja kolega i prijatelja. Glumac je ispraćen na večni počinak uz pesmu "Sve što želim u ovom trenutku", a već prvi taktovi probudili su burne emocije i suze su se slivale niz lica mnogih. Ova pesma krije veliku tajnu i snažno je obeležila legendarnog Lauša.

Upravo ova pesma prvi put se začula u seriji "Sivi dom", u kojoj je Laušević ostvario kultnu ulogu Šilje, kojom je stekao ogromnu popularnost. Ova jugoslovenska televizijska serija snimljena je u produkciji Televizije Beograd tokom 1984. i 1985, a premijerno je emitovana 1986. 

U 12 epizoda nižu se različite sudbine dece iz popravnog doma. Serija se bavi veoma aktuelnom tematikom u savremenom društvu i pokreće opšte pitanje razrešenja problema maloletničke delinkvencije. Nastala je na osnovu autentičnih priča i snimljena je u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Veliki pečat u seriji ostavila je naslovna numera "Sve što želim u ovom trenutku" grupe Far, koja ima veoma interesantnu priču. Autori serije su za potrebe ovog projekta tražili neku tužnu pesmu, koja će se uklopiti u potresnu priču.

Sve je počelo od scene iz učionice u kojoj su glumci i statisti morali da pevaju uglas. Kako je na kraju došlo do toga da pesma grupe Far postane zaštitni znak čuvene serije, opisao je u jednom intervjuu muzičar Aleksandar Filip.

Republika

Foto: Republika.rs, Tanjug

 

- U Ćićevcu smo ustajali u pet ujutru. Glavni problem je bio što je trebalo da cela učionica peva pesmu, a ja da sviram na usnoj harmonici. Dvadestak statista i pet glumaca! Razmišljao sam šta da radimo. Na usnoj harmonici ne umem ništa pametno da sviram, osim nekih bluz rifova. Palo mi je na pamet da to mora da bude nešto što svi, koliko-toliko znaju. Inače, kako i kada da uvežbam tridesetak ljudi da horski pevaju nešto što prvi put čuju - rekao je muzičar i dodao:

- Odlučio sam se za "Jedne noći u decembru" od Kemala Montena. Međutim, pod utiskom koreografije i naših uloga načisto smo iskvarili celu pesmu i to nije ličilo ni na šta. Ali kada sam zapevao prve stihove pesme "Sve što želim u ovom trenutku..." svima se dopalo. Pesma u tom trenutku nije bila završena, a kasnije je Dušan, koji je u grupi Far svirao bas-gitaru, dopisao refren. Tako je sve počelo.

Republika

Foto: Foto youtube.com/printskrin

Branislav Lečić i Žarko Laušević u "Sivom domu"

Autori serije scenarista Gordan Mihić i režiser Darko Bajić okupili su jaka glumačka imena, pa su, pored slavnog Lauševića, u seriji glumili i Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Miša Janketić, Bora Todorović i druga velika imena srpskog glumišta.

Uloga Šilje snažno je obeležila karijeru Žarka Luševića, a u seriji je bila jedna od najtežih budući da kroz svih 12 epizoda Šilja skoro da ne progovara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading