JEDAN DATUM IH ZAUVEK POVEZUJE: Ovaj detalj iz života Milana Marića i Žarka Lauševića svima je promakao! ŠOKANTNO!

Autor:

Zabava

31.07.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je Laušević dvojicu oterao u smrt, a Marić je prvi put udahnuo život!

JEDAN DATUM IH ZAUVEK POVEZUJE: Ovaj detalj iz života Milana Marića i Žarka Lauševića svima je promakao! ŠOKANTNO!

Foto: ATAImages

Glumci Žarko Laušević i Milan Marić bili su dobri prijatelji, a zbližili su se prilikom rada na seriji "Pad", koja prikazuje tragičan događaj u životu Lauševića kada je došlo do pucnjave u jednom podgoričkom lokalu 1993. godine. Žarko je tada usmrtio dvojicu momaka, a trećeg ranio zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora. Upravo ovaj događaj kroz lik Ivana Maslaća u seriji "Pad" proživeo je Milan Marić, ali za razliku od Žarka koji je svakog 31. jula patio Marić je slavio svoj rođendan.

Upravo na današnji dan 1990. godine rođen je Milan Marić, a tri godine kasnije Žarka Lauševića sa kojim je pred kraj njegovog života Marić ostvario prisan odnos, zadesila je velika tragedija.

Foto: Instagram.com

 

U jednom podgoričkom lokalu u noći između 30. i 31. jula 1993. godine ubijeni su Dragor Pejović (20) i Radovan Vučinić (19), a Andrija Kažić je ranjen u testise. Pucao je cenjeni jugoslovenski glumac Žarko Laušević, koji ovu noć nikada nije zaboravio.

Dane, mesece i godine proveo je iza rešetaka zbog ubistva, a šta se desilo kobne noći u Podgorici Žarko je opisao u svojoj knjizi "Godina prođe, dan nikad".

- "Te večeri odlučili smo da, pre nego što odemo na spavanje u sestrin stan, nešto pojedemo i popijemo po pivo. Svratili smo u kafić gde sam, kada smo naručili jelo, pitao konobaricu: "Kakva je ovo galama?". Čula se neka buka. Mladić koji je sedeo na zidiću kafića upitao je: "Šta je bilo, momak?". Rekao sam: "Ništa, sve je u redu" - napisao je Žarko.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Cmc Nadlanu, Facebook.com/Asja Dabović

 

- "Ovakav dijalog je ponovljen drugi, pa treći put. Nisam učinio ništa što bi moglo da isprovocira svađu. Prišao je još jedan momak i ja sam udaren. Guran sam, vučen, udaran…Za trenutak sam izgubio svest. Sve se, procenjujem, zbilo za najviše pola minuta. Sećam se samo delova događaja, jer mi je u glavi bilo sve pomešano" - napisao je glumac u pomenutoj knjizi.

- "Osećao sam da mi se torba koju sam u poslednje vreme uvek nosio preko ramena i u kojoj je bio pištolj - otima. Uspeo sam da izvučem oružje, repetiram, ali napad nije prestao. Pucao sam ne znam koliko puta. Imao sam užasno osećanje straha" - naveo je Žarko i nastavio:

"Vidim zatim da moj brat leži na dva metra od mene i iznad njega onaj drugi momak koji ga bez prestanka udara nečim u glavu. Imao sam utisak da mu uzima život i pucao sam bez razmišljanja" - opisao je taj događaj, koji ga je obeležio za ceo život.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading