LAUŠEVIĆEVO DRVO U PARKU SEĆANJA: U čast velikog Žarka biće zasađeno stablo japanske trešnje u Vrnjačkoj Banji!

Autor:

Zabava

06.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga pokojnog glumca Anita Laušević je istakla da je Žarko mnogo voleo to drvo.

LAUŠEVIĆEVO DRVO U PARKU SEĆANJA: U čast velikog Žarka biće zasađeno stablo japanske trešnje u Vrnjačkoj Banji!

Foto: youtube/printscreen/Cmc Nadlanu

U Vrnjačkoj Banji sutra počinju Dani Danila Bate Stojkovića, koji će trajati tri dana, a tim povodom u Parku sećanja biće zasađeno stablo u čast preminulog glumca Žarka Lauševića.

Jedan od organizatora Nikola Džamić otkrio je da će stablo jablana dobiti i glumac Milivoje Živanović, dok će za Lauševića biti zasađena japanska trešnja. Udovica pokojnog glumca Anita Laušević je rekla da je Žarko, dok je boravio više od 20 godina u Njujorku, mnogo voleo to drvo.

Republika

Foto: ATAImages

 

Dakle zasadićemo japansku trešnju u prisustvu Žarkovih kolega. Mislim da će tu biti i Goran Šušljik, glumac i producent koji je snimao sa njim "Korene", "Vreme smrti" i "Vreme zla" po romanima Dobrice Ćosića - rekao je Džamić za medije i najavio da će nakon toga u amfiteatru Danila Bate Stojkovića biti odigrane tri pozorišne predstave.

Predstava "Smrt na sahrani" je na programu posle svečanog otvaranja, dan kasnije biće odigrana "Klaustrofibična komedija", a "Noćni prevoz i stanica" prilikom zatvaranja programa, 11. avgusta.

Takođe, Festival filmskog scenarija biće održan na istom mestu od 13. do 17. avgusta na kom će biti prikazano biti 11 ostvarenja u takmičarskom delu, poput filma "Bauk" , "Poslednji strelac", "Ruski konzul", "Sunce mamino" , "Za danas toliko", "Radnička klasa ide u pakao" i drugi. Žiri će činiti Zdravko Šotra, Nenad Pavlović i Srđa Anđelić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading