OVA POZNATA GLUMICA JE UNUKA MEŠE SELIMOVIĆA! Pobesnela na pitanje o dedi, pa odgovorom svima ZAPUŠILA usta!

Autor:

Zabava

19.06.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hana Selimović nikad ne govori o svojim precima.

OVA POZNATA GLUMICA JE UNUKA MEŠE SELIMOVIĆA! Pobesnela na pitanje o dedi, pa odgovorom svima ZAPUŠILA usta!

Foto: ATA Images

Glumica Hana Selimović potomak je slavnog pisca Meše Selimovića, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj književnosti romanima "Derviš i smrt", "Tvrđava", "Ostrvo" i drugim značajnim delima.

Za svoj rad Meša Selimović osvojio je mnoge nagrade, među kojima su Njegoševa i NIN-ova nagrada, kao i nagrada Narodne biblioteke Srbije. Njegova unuka Hana nije krenula putem književnosti, ali jeste svoj život posvetila kulturi i umetnosti. Hana je danas izuzetno uspešna i cenjena glumica, a publika ju je zavolela kao Divnu Dukić u seriji "Besa", ali i kao Jovanu Nestorović u hit ostvarenju "Tajkun".

Republika

Foto: twitter.com/@Tanevski77

Meša Selimović

Poznata glumica izbegava da ističe svoje poreklo, ali je jednom prilikom objasnila kako izgleda kada nosiš važno prezime.

- Moje prezime mi nalaže da se ponašam dostojanstveno i u skladu sa onim što se od mene očekuje. Meša Selimović je moj deda-stric, čovek je pisao sve što je napisao iz nepresušne potrebe za tim činom. I dobio mnogo književnih priznanja. Ne može ceo vek, cela porodica da se šlepuje na njegov individualni rad. Ja to nikada nisam ni činila, isticala, a ponajmanje koristila. Posle ovakvog odgovora, nadam se da neću morati nanovo da odgovaram na ovo jedno te isto pitanje - istakla je glumica želeći da stavi tačku na priču o njenim precima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza)

Koliko je uspešna u glumi pokazuju i nagrade koje je osvajala za svoj rad na sceni, a tu se ubrajaju i Sterijina nagrada, priznanje "Zoran Radmilović", Nagrada "Veljko Maričić" i mnoge druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading