ŠOK I TUGA! Preminula slavna književnica iz REGIONA!

Autor:

Zabava

18.06.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala je samo 47 godina.

ŠOK I TUGA! Preminula slavna književnica iz REGIONA!

Foto: Facebook

Književnica Tereza Vuk preminula je od posledica srčanog udara, javljaju slovenački mediji. Imala je samo 47 godina, a tužnu vesti o smrti slavne spisateljice objavio je novinar Marko Crnković.

Kako je napisao na društvenoj mreži X, ovu tragičnu vest saznao je od rođaka preminule Tereze Vuk.

- Bio sam sigurna da će nas sve nadživeti. Danas je trebalo da izađe njena kolumna - napisao je Crnković u objavi.

Za svoju poslednju knjigu "Zašto moj đavo ima krila", Vukova je bila nominovana za najbolji roman u protekloj godini. Bila je i autorka knjiga "Creepiatria" i "Columniatria", a pisala je i kolumne. U svojim delima negovala je poseban način izražavanja i pisanje u slengu, te je na taj način zadržala autentičnost i postala unikatna.

Republika

Foto: Facebook

 

Vest o smrti Tereze Vuk brzo se proširila društvenim mrežama.

- Umrla je Tereza ​​Vuk. Šokiran i tužan. Nadam se da će naći svoj mir iznad. Faking unikat - napisao je TV voditelj Iztok Gartner, prenose slovenački portali.

PROBLEMI SA DROGOM I ALKOHOLOM

Za pisanje je postavila uslov da njeni tekstovi, kao i u njenim knjigama, ostanu u žargonu, jer se plašila da će u suprotnom izbledeti autentičnost, neraskidivo vezana za njen boemski život, koji je i nju vodio mnogim trnovitim putevima droge, alkohola, zavisnosti. Nikada nije krila svoje probleme - naprotiv, od ove slike u ogledalu stvorila je anti-junakinju, centralni lik u svojim knjigama.

Književnica Tereza Vuk je živela i radila u Ljubljani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading