BORA ĐORĐEVIĆ PRED SMRT PRIPREMIO POSLEDNJI POKLON PUBLICI! Niko nije ni slutio šta planira, čeka se ODOBRENJE porodice!

Autor:

Zabava

07.09.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova muzika legendarnog rokera izlazi posle njegove smrti!

BORA ĐORĐEVIĆ PRED SMRT PRIPREMIO POSLEDNJI POKLON PUBLICI! Niko nije ni slutio šta planira, čeka se ODOBRENJE porodice!

Foto: ST/Dragan Kadić

Danas, 7. septembra, ceo region se oprašta od legendarnog rokera, frontmena grupe "Riblja čorba", Bore Đorđevića, koji je preminuo u 72. godini u Ljubljani. Njegova porodica, prijatelji, saradnici i brojni ljubitelji muzike koju je stvarao, okupiće se danas u njegovom rodnom Čačku kako bi ga ispratili na večni počinak. Bora je svojom muzikom obeležio jednu eru, a njegova energija i strast prema muzici ostaju neizbrisivi deo kulturne baštine ovih prostora.

Bora Đorđević je nastupao i stvarao muziku uprkos bolesti kojom se godinama borio. Iako više nije bio fizički jak, njegova strast prema muzici ga je terala da radi sve do poslednjeg daha. Pred smrt je uspeo da završi novi album grupe "Riblja čorba" pod nazivom "Ljubav ili smrt", čiji je simboličan naziv odražavao njegovu životnu filozofiju. Bora je želeo da album bude objavljen na njegov rođendan, 1. novembra, kao svojevrsni testament njegovog umetničkog i životnog puta, kako prenosi Informer.

Republika

Foto: Republika, Shutterstock

Bora Đorđević

 

Novi album "Ljubav ili smrt" nosiće snažnu emotivnu i simboličku težinu, s obzirom na njegovu tematiku koja se bavi Borinom ličnom borbom za izlečenje. Ukoliko porodica pristane, ova muzička ostavština će ugledati svetlost dana na Borin rođendan, ispunjavajući tako njegovu poslednju želju i ostavljajući snažan utisak na sve ljubitelje muzike grupe "Riblja čorba".

Bora Đorđević će ostati upamćen kao neko ko je svojom muzikom, stavovima i energijom obeležio jedno vreme. Njegov uticaj na rok muziku na prostorima bivše Jugoslavije je neosporan, a njegova lična borba sa bolešću i posvećenost umetnosti ostavljaju snažan utisak i inspiraciju generacijama koje dolaze. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading