OBILNE PADAVINE I OLUJE STIGLE DO SRBIJE, U OVIM DELOVIMA ZEMLJE LIJE! Ovo je tačna satnica kad i gde će udariti! CRNA GORA, HRVATSKA i BOSNA VEĆ URNISANI!

Autor:

Vesti

09.09.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak ujutro, kiša će slabiti na zapadu, dok će biti intenzivnija na jugoistoku i istoku zemlje.

OBILNE PADAVINE I OLUJE STIGLE DO SRBIJE, U OVIM DELOVIMA ZEMLJE LIJE! Ovo je tačna satnica kad i gde će udariti! CRNA GORA, HRVATSKA i BOSNA VEĆ URNISANI!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Oblačnost nad Srbijom se sve više pojačava zbog uticaja ciklona, što je dovelo do obilnih padavina u regionu. Kiša je već zahvatila delove Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, uzrokujući urbane poplave i bujice.

 

 

Republika

Foto: Printscreen/Vreme radar

Radar 19 h

U Srbiji, kiša i nevreme pogađaju najzapadnije delove zemlje i pogranična područja sa Hrvatskom, Bosnom i Crnom Gorom. Očekuje se da će tokom večeri i noći obilne padavine zahvatiti i ostatak Srbije.

Republika

Foto: Printscreen/Vreme radar

Radar 20 h

 

Tokom noći i u utorak ujutro, padavine će se proširiti na centralnu Srbiju i Beograd. U utorak ujutro, kiša će slabiti na zapadu, dok će biti intenzivnija na jugoistoku i istoku zemlje. U narednih 12 do 24 sata, očekuje se padanje između 20 i 50 litara kiše po kvadratnom metru, dok će na pojedinim lokacijama količina kiše moći da dostigne i 100 litara.

 

Republika

Foto: Printscreen/Vreme radar

Radar 22 h

 

Veoma obilne padavine mogu poboljšati nivoe u rečnim koritima, ali mogu izazvati probleme zbog urbanih poplava i bujica, jer suvo zemljište nakon dugotrajne suše ne može brzo da apsorbuje veliku količinu vode.

 

Srbija je trenutno pod uticajem toplog vazduha, ali je severozapadu stigla svežija masa. Temperatura varira od 22°C u Bačkoj do 30°C na jugoistoku, dok je u Beogradu 27°C.

Republika

Foto: Printscreen/Vreme radar

Radar, ponoć

 

U utorak, predviđa se prodor hladnog fronta, što će doneti svežiju vazdušnu masu i pojačanje severozapadnog vetra. Maksimalna temperatura će biti između 19°C u centralnoj Srbiji i 26°C na severu Vojvodine. Kako dan bude odmicao, padavine će slabiti, a očekuje se razvedravanje koje će se nastaviti u sredu uz porast temperatura.

U četvrtak se očekuje sunčano i veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom oko 30°C. Međutim, u petak se najavljuje novo pogoršanje vremena, što će uvesti pravo jesenje vreme tokom vikenda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading