ZAVRTEO SE CIKLON IZNAD SRBIJE: Evo kakav uticaj ima na vreme na našim prostorima!

Autor:

Vesti

06.09.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj ciklon uticao je na vremenske prilike širom Evrope

ZAVRTEO SE CIKLON IZNAD SRBIJE: Evo kakav uticaj ima na vreme na našim prostorima!

Foto: pixabay.com

Početak septembra doneo je Srbiji izuzetno toplo vreme, sa temperaturama koje su dosezale čak do 38 stepeni. Ovo neobično vrelo vreme rezultat je snažnog ciklona koji se formirao nad zapadnom Evropom, sa centrom iznad Biskajskog zaliva. Ovaj ciklon uticao je na vremenske prilike širom Evrope, donoseći obilne padavine zapadnoj Evropi, dok je na Balkanu doneo vrele vazdušne mase.

Uticaj ciklona na vreme u Srbiji

Iako se centar ciklona nalazi zapadnije od Srbije, njegov uticaj se itekako oseća. Preovlađuju južna strujanja, dok je gradijent vazdušnog pritiska izražen, rezultirajući vetrovitim vremenom. Područje pod uticajem košave očekuje jak jugoistočni vetar, dok će na jugu Banata i u Podunavlju biti olujnih udara vetra. Što se tiče padavina, u petak se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, naročito na jugozapadu i zapadu Srbije.

Vikend donosi promene

Za vikend se očekuje uglavnom sunčano vreme, sa sporadičnim pojavama pljuskova na jugozapadu zemlje. Međutim, u nedelju uveče se predviđa naoblačenje, najavljujući jaču promenu vremena. Početkom sledeće sedmice, očekuje se oblačno i svežije vreme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature vazduha.

Snažan ciklon sa zapada Evrope i Atlantika, iako udaljen od centra Srbije, i dalje će uticati na vremenske prilike u zemlji narednih dana, donoseći raznolike meteorološke pojave.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading