DANAS PLJUSKOVI! Spremite se ponovo za POTOP!

Autor:

Vesti

09.09.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temprature do 31 stepen

DANAS PLJUSKOVI! Spremite se ponovo za POTOP!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

U ponedeljak pre podne očekuje se naoblačenje u severnim i zapadnim delovima Srbije, dok će posle podne i u ostalim predelima doći do zatvaranja neba. Tokom popodneva, na severu Vojvodine i na zapadu Srbije, a krajem dana i tokom noći i u ostalim predelima, moguće su kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Postojaće uslovi i za grmljavinske nepogode, kao i za obilnije pljuskove. Vetar će biti umeren, dok se u košavskom području očekuje jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata i u Podunavlju mogući su olujni udari. Jutarnja temperatura kretaće se između 14 i 22 stepena Celzijusa, dok će maksimalna dnevna temperatura biti od 27 do 31 stepen.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, takođe se očekuje naoblačenje tokom ponedeljka, a krajem dana i tokom noći moguće su kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vetar će biti umeren do jak jugoistočni. Jutarnja temperatura biće oko 22 stepena Celzijusa, dok će maksimalna dnevna temperatura iznositi 28 stepeni.

Ovakva vremenska prognoza za ponedeljak donosi sa sobom promenljive vremenske prilike širom Srbije, pa se savetuje građanima da budu obazrivi i da se pripreme za moguće nepogode.

Podsetimo, u većini zemlje tokom ove sedmice očekuje se kiša, dok su u delovima zapadne Srbije mogući i pljuskovi sa grmljavinom.

Kako najavljuje meteorolog Ivan Ristić, u ponedeljak tokom kasnog popodneva u Srbiju stiže ciklon u kombinaciji sa hladnim frontom koji će doneti osveženje, ali i mnogo kiše.

Slično vreme nastaviće se i utorak. Biće kišovito i svežije, ujutro sa obilnijim pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura će dodatno pasti, te će najviša dnevna biti 26 stepeni.

RHMZ upalio alarme

U ponedeljak će u celoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm i to u pojedinim delovima zbog čak tri pojave!

U većini Srbije na snazi će biti žuti meteoalarm zbog pljuskova i grmljavine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading