RHMZ POPALIO ALARME! Olujni vetar i pljuskovi sa grmljavinom okovaće zemlju - sledi nam BIBLIJSKI POTOP

Autor:

Vesti

09.09.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme već hara zapadom regiona.

RHMZ POPALIO ALARME! Olujni vetar i pljuskovi sa grmljavinom okovaće zemlju  - sledi nam BIBLIJSKI POTOP

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Upozorenje na obilne padavine

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na obilne padavine koje se očekuju od danas do srede, 11. septembra. Naoblačenje sa zapada regiona danas će prvo zahvatiti Vojvodinu, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, donoseći količinu padavina veću od 20 l/m2 za 12 h, dok se lokalno očekuje i preko 30 l/m2 za isti vremenski period duž pograničnog dela sa Hrvatskom, BiH i Crnom Gorom.

Obilne padavine i upozorenje za olujni vetar

Oblačnost će se dodatno pojačati sutra, posebno na istoku i jugoistoku Srbije, gde se očekuje da će padavine biti obilne do srede pre podne. Prosečna količina padavina na ovim područjima iznosiće od 30 do 60 l/m2 za 24 h, dok se lokalno očekuje i više od 100 l/m2 za 24 - 36 h. Istovremeno, na snazi je i upozorenje za olujni vetar koji će duvati u Podunavlju, Braničevu, Banatu i Beogradu. Košavsko područje danas će biti pod uticajem umerenog do jakog jugoistočnog vetra, dok će na području Beograda vetar imati udare od 12 do 14 m/s.

Meteoalarmi i preporuke

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog pljuskova i grmljavine, dok je u Banatu proglašeno narandžasto upozorenje zbog olujnog vetra. Građanima se savetuje da budu oprezni i da prate uputstva nadležnih institucija kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda uzrokovanih vremenom.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije će nastaviti da prati situaciju i obaveštava javnost o eventualnim promenama u vremenskim prilikama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading