NEVREME SAMO ŠTO NE UDARI PO BEOGRADU! Region već potopljen, svakog časa se očekuje "apokalipsa"!

Autor:

Vesti

21.08.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ popalio alarme!

NEVREME SAMO ŠTO NE UDARI PO BEOGRADU! Region već potopljen, svakog časa se očekuje "apokalipsa"!

Foto: Shutterstock, Freesvg.org

Toplo vreme na severu i zapadu, promenljivo na jugu i istoku

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će u četvrtak na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, dok se na ostalim područjima očekuje promenljivo oblačno vreme. Na jugu i istoku zemlje moguće su kratkotrajne kiše ili pljuskovi praćeni grmljavinom. U večernjim satima, lokalni pljuskovi se očekuju uglavnom južnije od Save i Dunava, dok će na teritoriji Vojvodine retko padati kiša.

Prognoza za sutra

Prema prognozi RHMZ-a, sutra nas očekuje pretežno sunčano vreme na severu i zapadu zemlje, dok će na ostalim područjima biti promenljivo oblačno. Na jugu i istoku zemlje moguće su kratkotrajne kiše ili pljuskovi praćeni grmljavinom, uz maksimalnu temperaturu do 32 stepena. Vetar će uglavnom biti slab i umeren, sa povremenim jakim udarima na istoku, severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 16 do 22 stepena, dok će najviša dnevna temperatura biti od 28 do 32 stepena.

Beograd?

U glavnom gradu, Beogradu, sutra se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni, a temperature će se kretati od 18 do 20 stepeni ujutru, dostižući maksimum od oko 31 stepen tokom dana, prema najavi RHMZ-a. Očekuje se da će Beograđani moći da uživaju u sunčanom danu sa prijatnim temperaturama.

Podsećamo, večeras oko 19 časova jako nevreme praćeno grmljavinom pogodilo je Bjelovar i područje oko njega.

Prema informacijama policije, pale su velike količine kiše i srušeno je više stabala, a povređenih nema, prenosi Hina.

Glavni županijski vatrogasni komandir Josip Heger izjavio je da, prema njegovim saznanjima, u nevremenu nije bilo povređenih.

U gradskom parku srušeno je više stabala, a vatrogasne ekipe krenule su na intervencije u više bjelovarskih gradskih četvrti.

Heger je istakao da je do sada bilo desetak hitnijih intervencija, a da će konačna brojka biti poznata tek ujutro, s obzirom da pozivi i dalje dolaze.

- Najčešće je reč o poplavljenim podrumima i drugim prostorijama, kao i srušenim stablima koja predstavljaju opasnost za prolaznike ili saobraćaj. Nekoliko stabala srušeno je u glavnom gradskom parku, a u zajedno s vatrogascima na intervencijama su i radnici komunalnog preduzeća - istakao je  Heger.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading