DANAS JE PRVI DAN KLIMATOLOŠKE JESENI, A VRUČINAMA SE NE NAZIRE KRAJ! Evo kad se očekuje pad temperature!

Autor:

Vesti

01.09.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nad Srbijom će preovladavati visinska severoistočna strujanja.

DANAS JE PRVI DAN KLIMATOLOŠKE JESENI, A VRUČINAMA SE NE NAZIRE KRAJ! Evo kad se očekuje pad temperature!

Foto: Shutterstock

Danas je prvi dan klimatološke jeseni, a vreme je vrelo kao usred leta. Temperature ovog poslepodneva dostižu čak 37 stepeni koliko se meri u Velikom Gradištu, dok je u Beogradu 35°C.

Srbija je i danas među najtoplijim predelima u Evropi.

Inače, Srbija je i dalje pod uticajem visinskog ciklona iz oblasti Turske. Na severu Srbije je vedro, u ostalim predelima ima jačeg razvoja oblačnosti, piše Telegraf.

Slična sinoptička situacija očekuje se i početkom sledeće sedmice.

Očekuje se uticaj visinskog ciklona, koji će donositi i dalje grmljavinske oluje i obilnije pljuskove Turskoj, delovima Bugarske, Rumunije i Grčke.

Nad Srbijom će preovladavati visinska severoistočna strujanja.

Ipak, centar ciklona biće dovoljno dalek, tako da narednih dana padavinski i grmljavinski sistemi neće stizati do Srbije, ali se očekuje dolazak umerene oblačnosti.

Očekuje se i dalje vrelo vreme, uz maksimalne temperature sve do sredine sedmice do 37 stepeni.

Četvrtak će južnim i istočnim predelima Srbije doneti jači razvoj oblačnosti i pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Od četvrtka se očekuje i neznatni pad temperature vazduha. Iako se očekuje za koji stepen niža temperatura, ostaće i dalje tropski toplo vreme, uz temperature od 30 do 34°C.

Meteorolog Ivan Ristić potvrđuje ove navode.

- Prva nedelja septembra tropske temperature maksimumi od 32°C-36°C, zatim od druge nedelje septembra postepen pad temperatura i prelazak na letnje između 26°C-30°C, tada stižu i oblaci tako da ima uslova da bude i pljuskova kiše - naveo je meteorolog Ivan Ristić, a šta prognozira za kraj septembra pročitajte ovde..

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading