TEMPERATURA NOĆAS NEĆE PADATI ISPOD 30 STEPENI, ALI OVE KRAJEVE SRBIJE POGODIĆE I OLUJNO NEVREME! Izdato upozorenje!

Autor:

Vesti

14.08.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inače, RHMZ izdao je upozorenje na visoke temperature do 18. avgusta.

TEMPERATURA NOĆAS NEĆE PADATI ISPOD 30 STEPENI, ALI OVE KRAJEVE SRBIJE POGODIĆE I OLUJNO NEVREME! Izdato upozorenje!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Iza nas je bio još jedan izuzetno vreo dan, sa temperaturama do 41-42 stepena. U Beogradu i košavskom području duva jak jugoistočni vetar koji dodatno povećava osećaj vrućine, pa je u Beogradu trenutno 35 stepeni.

Zbog ovog vetra, temperatura će tokom noći ostati iznad 30 stepeni i tek pred jutro će pasti na 28 stepeni, piše Telegraf.rs.

U poslepodnevnim satima, zapadni i jugozapadni delovi Srbije su imali jače pljuskove i oluje. Tokom večeri, pljuskovi s grmljavinom će se kretati prema Podrinju, Mačvi, dolini Zapadne Morave i delovima Šumadije.

Ovi grmljavinski sistemi će se premeštati prema Sremu, Podunavlju i Pomoravlju, dok će neki delovi proći zapadnije od Beograda.

Večeras, moguće su lokalne pljuskove sa grmljavinom u širem području Beograda, ali će ostati tropski toplo zbog fenskog efekta. Kasnije tokom noći i u četvrtak ujutro, pljuskovi s grmljavinom su mogući na severu Vojvodine, dok će u ostatku Srbije biti sunčano i vrelo sa temperaturama do 40 stepeni. Poslepodne se očekuje jači razvoj oblačnosti na jugu Srbije, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, naročito u brdsko-planinskim predelima.

Inače, RHMZ izdao je upozorenje na visoke temperature do 18. avgusta.

- Do kraja sedmice, 18. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 35 do 41 °S i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Upozorenje je izdato i za Beograd.


- Do kraja sedmice, 18. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 °S i uz tropske noći.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading