JOŠ JEDAN VREO DAN U SRBIJI! Spremite se na visoke temperature, a onda sledi VELIKI PREOKRET!

Autor:

Vesti

23.08.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upaljeni meteoalarmi na teritoriji cele zemlje!

JOŠ JEDAN VREO DAN U SRBIJI! Spremite se na visoke temperature, a onda sledi VELIKI PREOKRET!

Foto: Foto/ Tanjug/ Sava Radovanović

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab promenljiv vetar i temperaturu od 14 do 36 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će danas biti slično vreme s najvišom dnevnom temperaturom oko 34 stepena.

U drugoj polovini naredne nedelje očekuje se manji pad temperature, a u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Žuti i narandžasti meteoalarm

Danas je u našoj zemlji upaljen žuti i narandžadit meteoalarm, i to zbog visokih temperatura.

Foto: RHMZ/printscreen

Upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm

Narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno. Prognozira se temperatura viša od 35 stepeni.

Veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesniki, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Problemi u saobraćaju - objasnio je RHMZ.

Žuti meteoalarm znači da je vreme potencijalno opasno i naznačeno je u Bačkoj, Banatu, Beogradu, Šumadiji, Jugozapadnoj Srbiji i nateritoriji Kosova i Metohije.

Upozorenje RHMZ

U Srbiji je na snazi novo hidrološko upozorenje.

- Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - piše u upozorenju.

Vraća nam se toplo vreme

Do kraja ove i početkom sledeće sedmice postepen porast temperature, u većini mesta očekuje se od 33 do 37 °C - najavio je danas RHMZ.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading