SRBIJA GORI! U 18 sati temperature u Srbiji više od 36 stepeni, u ovom gradu čak 40! ZA SUTRA POPALJENI SVI ALARMI, VREME OPASNO PO ŽIVOT!

Autor:

Vesti

12.08.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod za sutra je popalio crveni meteoalarm za Bačku, Banat, Pomoravlje, Istočnu i Jugoistočnu Srbiju.

SRBIJA GORI! U 18 sati temperature u Srbiji više od 36 stepeni, u ovom gradu čak 40! ZA SUTRA POPALJENI SVI ALARMI, VREME OPASNO PO ŽIVOT!

Foto: Shutterstock

Vreme

Srbija je na udaru novog toplotnog talasa, a trenutne temperature u većem delu Srbije dostižu 36-38°C. Najtoplije je u dolini Velike Morave, u Ćupriji je čak 40°C.

Vrelo će biti i narednih dana, uz temperature iznad 35°C, a lokalno u dolini Velike Morave, na jugoistoku Srbije i u Podrinju oko 40°C. Republički hidrometeorološki zavod za sutra je popalio crveni meteoalarm za Bačku, Banat, Pomoravlje, Istočnu i Jugoistočnu Srbiju.

U ostalim delovima zemlje upaljen je narandžasti meteoalarm, u oba slučaja zbog visokih temperatura.

Ipak, u sredu posle podne očekuje se jači razvoj oblačnosti, dok će na zapadu i jugozapadu biti pljuskova sa grmljavinom. U ovim predelima lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu moglo da padne i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.

U četvrtak ređa pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se na jugu Srbije, a u subotu u većem delu zemlje.

Ono što će obeležiti ovu sedmicu jesu i tropske noći i Beogradu, u Vojvodini i u većim urbanim sredinama, pri čemu se temperatura ni tokom noći neće spuštati ispod 20°C. Vrlo visoke temperature pratiće i vrlo visoke vrednosti indeksa UV zračenja, kaže Đorđe Đurić, meteorolog.

Treba biti oprezan i zbog opasnosti od sunčanice i toplotnog udara, zbog čega je neophodno redovno pratiti državne i nadležne službe.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading