OVAKO ĆE SE TOKOM VEČERI KRETATI NEVREME: U ovim delovima očekuju se najintenzivniji pljuskovi!

Autor:

Vesti

20.07.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pojedinim gradskim opštinama moguća je lokalna pojava grada.

OVAKO ĆE SE TOKOM VEČERI KRETATI NEVREME: U ovim delovima očekuju se najintenzivniji pljuskovi!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Na teritoriji Beograda i šire okoline jačanje oblačnosti i u narednih sat do dva vremena očekuju se kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji mogu usloviti veću količinu padavina u pojedinim delovima grada, saopštio je danas RHMZ nakon što je snažno nevreme pogodilo Srbiju u popodnevnim satima.

U pojedinim gradskim opštinama moguća je lokalna pojava grada.

Najintenzivniji pljuskovi očekuju se u južnim i istočnim delovima prestonice, kao i na širem području centra grada.

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Na najvećem udaru su se prvenstvemo našla suvoborska i rajačka sela kod Gornjeg Milanovca, a potom se olujni oblak širio prema Lazarevcu, Obrenovcu, Valjevu, Boru.

Usled klizavog kolovoza došlo je i do saobraćajne nezgode u milanovačkom selu Ugrinovci, kada je jedno teretno vozilo sletelo sa puta.

Ništa bolja situacija nije zadesila ni sve koji su se našli n auto-putu "Miloš Veliki", a koji su zbog nevremena koje je besnelo parkirali svoja vozila pod nadvožnjakom i tako blokirali put.

Ovako će se nevreme kretati po satnici u periodu od 20.15, 21.00, 21.30, 23.00-00.00.

 

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovim i zbog kiše, ali i visoke temperature. U Bačkoj, Banatu i Sremu na snazi je žuto upozorenje.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno:

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading