OGLASIO SE RHMZ: Detaljna prognoza za sledeću nedelju! Biće i kiše i sunca!

Autor:

Vesti

11.08.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas (11.08.) i tokom sledeće sedmice (12 - 18.08.) maksimalna temperatura u većini mesta od 34 do 38 stepeni, a na jugu i istoku Srbije lokalno i do 40 stepeni, najavio je RHMZ.

OGLASIO SE RHMZ: Detaljna prognoza za sledeću nedelju! Biće i kiše i sunca!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

Republički hidrometeorološki zavod najavio je intenziviranje toplotnog talasa u sedmici koja je pred nama. Maksimalne temperature će se kretati od 34 do 40 stepeni, dok će minimalne temperature biti iznad 16 stepeni. Iako će većina Srbije biti obasjana suncem, pojedini delovi zemlje će biti izloženi i kiši, a ponegde čak i grmljavini.

Prognoza za ponedeljak

Ponedeljak će doneti sunčano vreme širom Srbije, sa maksimalnom temperaturom koja će se kretati do 37 stepeni Celzijusa, dok minimalna dnevna temperatura neće pasti ispod 16 stepeni.

Prognoza za utorak

U utorak se očekuje sunčano vreme u većini zemlje, sa maksimalnom temperaturom do 39 stepeni, dok minimalna temperatura neće biti niža od 16 stepeni. Beograd će imati slične vremenske uslove sa minimalnom temperaturom od 23, a maksimalnom od 38 stepeni.

Prognoza za sredu

Sreda će biti obilježena sunčanim vremenom u većini Srbije, dok će jugozapadni i južni delovi zemlje biti izloženi mogućim pljuskovima i grmljavini. Na Zlatiboru se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, dok će u Beogradu biti sunčano sa temperaturama od 24 do 38 stepeni.

Prognoza za četvrtak

Četvrtak će takođe doneti sunčano vreme u većini zemlje, dok se u jugozapadnim i južnim krajevima mogu očekivati pljuskovi. Beograd će imati pretežno sunčano vreme sa temperaturama od 25 do 38 stepeni.

Prognoza za petak

Petak će biti pretežno sunčan u celoj Srbiji, bez padavina, uz maksimalnu temperaturu od 38 i minimalnu od 17 stepeni. U Beogradu će biti slično vreme sa temperaturama od 24 do 38 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će maksimalne temperature biti iznad 35 stepeni, a da će na jugu i istoku Srbije lokalno dostizati i do 40 stepeni. Meteoalarm će biti upaljen zbog ekstremnih vrućina, posebno u Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Jugoistočnoj Srbiji. Veoma opasno vreme se očekuje u većini zemlje, osim jugozapadnog dela, gde će biti na snazi narandžasti meteoalarm.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading