TOPLA NEDELJA PRED NAMA: Važno upozorenje RHMZ-a

Autor:

Vesti

11.08.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 37 stepeni

TOPLA NEDELJA PRED NAMA: Važno upozorenje RHMZ-a

Foto: Shutterstock

Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne očekuje se povremena promenljiva oblačnost, dok će vetar biti slab do umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura kretaće se u rasponu od 13 do 21 stepen Celzijusa, dok će najviša dostizati vrednosti od 34 do čak 37 stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu takođe se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, sa povremenom promenljivom oblačnošću tokom dana. Vetar će biti slab, severnih pravaca, a temperature će se kretati od 17 do 21 stepen ujutru, dok će najviša dnevna temperatura iznositi oko 35 stepeni.

Veoma toplo vreme u narednih sedam dana

U narednom periodu, prema prognozi, očekuje se pretežno sunčano vreme i veoma visoke temperature širom Srbije. Za sredu i četvrtak najavljen je lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom. Maksimalne temperature će se kretati od 34 do 38 stepeni, dok se na jugu zemlje i u dolini Velike Morave lokalno očekuje da temperature dostignu i do 40 stepeni Celzijusa.

Prolazno osveženje od nedelje

Nakon narednih sunčanih i vrelih dana, od nedelje se očekuje prolazno osveženje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom širom Srbije. Ova promena vremena donosiće privremeno sniženje temperatura, pružajući očekivani predah od vrućina koje su obeležile prethodni period.

Prema prognozi, vremenski uslovi u narednom periodu zahtevaju dodatnu pažnju i prilagođavanje aktivnosti kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti usled ekstremnih temperatura.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading