HLADNI FRONT HRLI KA SRBIJI! Svakog časa će da udari! Nevreme će prvo okovati ove delove zemlje!

Autor:

Vesti

05.08.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni oblaci su već nad Beogradom!

HLADNI FRONT HRLI KA SRBIJI! Svakog časa će da udari! Nevreme će prvo okovati ove delove zemlje!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

U Srbiji se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala u narednom periodu, ali se ne očekuju značajnije padavine. Prema prognozama, hladni front, koji se kreće sa severozapada Srbije, doneće ređu pojavu pljuskova s grmljavinom, ali se ne očekuju značajne količine padavina. Maksimalna temperatura će biti između 28 i 32 stepena, dok se u Beogradu očekuje maksimalna temperatura do 30 stepeni.

Blagi pad temperature vazduha

Hladni front će uticati na blagi pad temperature vazduha i pojačan severozapadni vetar, koji će povremeno biti jak, naročito u Vojvodini i na istoku Srbije. Maksimalna temperatura u utorak se očekuje do 29-30°C.

Promenljivo vreme u utorak

U utorak se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, a ređa pojava padavina će biti prisutna. Međutim, značajnije padavine se ne očekuju.

Početak letnjeg vremena od srede

Od srede se očekuje sunčano i pravo letnje vreme, koje će svakim danom biti sve toplije. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće iznad 35°C, a sledeće sedmice se očekuje temperatura i do 40°C.

Sušno vreme i intenzivni toplotni talas

Prognoze ukazuju na vrlo sušno vreme u narednih 15 dana, uz intenzivniji toplotni talas. Iako se očekuje ređa pojava izolovanih padavina, značajnijih padavina neće biti, te se može očekivati period s visokom temperaturom.

Na osnovu prognoze, možemo zaključiti da Srbiju očekuje promenljivo vreme s blagim padom temperature u narednim danima, dok se od srede može očekivati pravo letnje vreme s visokom temperaturom i sušnim periodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading