STIŽE NEVREME U OVE DELOVE SRBIJE! RHMZ već upalio alarme! JEDNI ĆE CRKAVATI OD VRUĆINE, DRUGI IZ OVOG RAZLOGA NEĆE MOĆI DA PROVIRE NAPOLJE!

Autor:

Vesti

04.08.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji biće na snazi žuto upozorenje zbog visokih temperatura, a u Bačkoj i Banatu zbog grmljavine.

STIŽE NEVREME U OVE DELOVE SRBIJE! RHMZ već upalio alarme! JEDNI ĆE CRKAVATI OD VRUĆINE, DRUGI IZ OVOG RAZLOGA NEĆE MOĆI DA PROVIRE NAPOLJE!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

RHMZ najavio je da će do polovine avgusta biti toplo uz deficit padavina.

Naglašavaju da će do kraja dana biti pretežno sunčano i umereno toplo uz slab razvoj dnevne oblačnosti.


- U ponedelјak i utorak (05-06.08.) promenlјivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i prosečno toplo uz maksimalne temperature od 27 do 32 °S. Pojava kratkotrajne kiše ili plјuska s grmlјavinom biće veoma retka (izolovana) - kažu i dodaju:

- Od srede (07.08.) sunčano i sve toplije, pa se od četvrtka (08.08.) u većini mesta očekuje od 33 do 36 °S, a početkom druge dekade avgusta lokalno i više.

Danas na teritoriji cele Srbije nema nijednog meteoalarma. Ipak, već sutra, biće upaljeni alarmi zbog potencijalne grmljavine i to u dva dela Srbije: u Bačkoj i Banatu.

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji biće na snazi žuto upozorenje zbog visokih temperatura, dok u ostatku zemlje nema upozorenja.

U utorak, na snazi će biti žuto upozorenje na grmljavinu u sledećim delovima zemlje: Zapadna Srbija, Jugozapadna Srbija, Jugoistočna Srbija Kosovo i Metohija.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje:

- Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Kolubari, Jablanici, Vlasini i Lugomiru proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading