SPREMITE SE ZA STRAVIČNO NEVREME! RHMZ se hitno oglasio, tući će grad, na udaru OVA DVA DELA SRBIJE!

Autor:

Vesti

03.08.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ je prethodno u upozorenjima od 11.30 i 12 sati takođe upozorio na pljuskove sa grmljavinom

SPREMITE SE ZA STRAVIČNO NEVREME! RHMZ se hitno oglasio, tući će grad, na udaru OVA DVA DELA SRBIJE!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Kako je Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio u Srbiju danas stiže destabilizacija atmosfere, koja će biti praćena kišom i pljuskovima.

- U naredna dva sata na području Braničevskog okruga, kao i u južnoj Srbiji, plјuskovi sa grmlјavinom, koji su najizraženiji na krajnjem jugozapadu zemlјe uz lokalnu pojavu sugradice i grada - upozorio je RHMZ u 15.45 sati.

- U naredna dva sata na području Braničevskog okruga, kao i u jugoistočnoj i južnoj Srbiji, ponegde kratkotrajna kiša ili lokalni plјusak sa grmlјavinom - navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ u 14.30 sati.

RHMZ upozorenje

- U naredna dva sata u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, ponegde kratkotrajna kiša ili lokalni plјusak sa grmlјavinom - glasi u najavi od 12.40 sati.

RHMZ je prethodno u upozorenjima od 11.30 i 12 sati takođe upozorio na pljuskove sa grmljavinom.

Podsetimo, prethodno je RHMZ u 10.40 izdao upozorenja na mestimično kratkotrajne kiša i lokalne plјuskove sa grmlјavinom u jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji.

Prethodno je RHMZ u upozorenju u 6.17 naveo da danas stiže destabilizacija vremena i da su se tokom jutra na području zapadne Srbije i Šumadije mogli očekivati lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

Prognoza za subotu

Duvaće slab i umeren vetar, na severu i istoku Srbije, kao i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Temperature će biti od 16 do 27 stepeni Celzijusa na zapadu i severozapadu do 34 stepena na istoku i jugoistoku zemlje.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne očekuju se kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom, posle podne duži sunčani intervali uz slab i umeren, severozapadni vetar. Temperatura do 29 stepeni.

Kiša do utorka

Do utorka će se, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, zadržati promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Od srede se očekuje toplije vreme, uz najvišu temperaturu do 36 stepeni Celzijusa.

Na ovom linku pročitajte dugoročno prognozu za avgust i prvi deo septembra.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je prethodnih mesec dana često, gotovo svakodnevno od 8. do 20. jula upozoravao na ekstremno visoke temperature, i prema statistici ovog Zavoda - jul 2024. je najtopliji jul ikada!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading