OPREZ! EVO KOJI KRAJ JE SLEDEĆI NA UDARU STRAVIČNIH OLUJA I PLJUSKOVA: U ovom gradu temperatura za sat vremena pala za 15 stepeni!

Autor:

Vesti

02.08.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalno se očekuje više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, uz poplave i bujice

OPREZ! EVO KOJI KRAJ JE SLEDEĆI NA UDARU STRAVIČNIH OLUJA I PLJUSKOVA: U ovom gradu temperatura za sat vremena pala za 15 stepeni!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Današnji dan doneo je Srbiji veoma toplo vreme, ali i nestabilnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je bilo i grmljavinskih oluja i obilnijih pljuskova. Nad Srbijom je danas zabeležena i velika temperaturna razlika između severa i juga.

I dok je na severozapadu i zapadu Srbije bilo 26-27°C, na jugu i jugoistoku zemlje bilo je vrelo, pa su tako Niš i Ćuprija istovremeno u 17 časova merili 38°C.

Potom je i do jugoistoka Srbije došlo lokalno osveženje sa jačim pljuskovima i grmljavinom, a temperatura je u veoma kratkom vremenskom intervalu pala za čak deset stepeni.

Drastičan pad zabeležen je u Ćupriji, gde je za manje od sat vremena temperatura nakon pljuskova sa grmljavinom opala za čak 15 stepeni i to sa 38 na 23°C, a na 22 je osvežilo u Kruševcu na 29°C u Nišu.

Istovremeno, na severu i u Beogradu se razvedrilo, pa je otoplilo, uz temperature od 30-31°C. Do kraja dana lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće na istoku Srbije. U ostalim predelima Srbije i u Beogardu biće vedro. Novo pogoršanje vremena očekuje se sutra i biće prolaznog karaktera.

Inače, ovom času veći deo Slovenije zahvatili su jači pljuskovi sa grmljavinom, a nevreme se širi regionom.

Do kraja dana i tokom večeri najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na severu i na istoku Slovenije, uz obilne pljuskove, uz gromove i grad.

Lokalno se očekuje više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, uz poplave i bujice.

U toku večeri nevreme će se proširiti i na sever Hrvatske.

U toku noći jakih pljuskova sa grmljavinom biće širom Hrvatske i Slovenije, a do jutra grmljavinsko nevreme delom će se proširiti i na deo Jadrana i Dalmaciju.

Lokalno se očekuju grad, gromovi i vrlo obilni pljuskovi.

Do jutra vremenska situacija smiriće se u Sloveniji i u Hrvatskoj, da bi se potom pljuskovi sa grmljavinom tokom subote premeštali preko Bosne i Hercegovine, uz pojavu grmljavinsih oluja.

Pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće i Crnu Goru.

Ipak, najmanje padavina očekuje na Jadranu, ali će doći tek do blagog osveženja.

Nažalost, pojava gromova mogla bi da dovede do novih šumskih požara.

Pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće u subotu rano ujutro zapadne, tokom dana i ostale predele Srbije, uz pojavu nevremena i obilnijih padavina.

Od nedelje stabilizacija vremena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading