JAKO NEVREME POGODILO VRNJAČKU BANJU! Olujni vetar lomio drveće, više automobila oštećeno! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.08.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme hara Srbijom.

JAKO NEVREME POGODILO VRNJAČKU BANJU! Olujni vetar lomio drveće, više automobila oštećeno! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Jako nevreme pogodilo je Vrnjačku Banju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na slici koja je objavljena na Instagram stranici 192_rs, vidi se kako je olujni vetar lomio granje, koje su potom padalo po vozilima.

Snažno nevreme pogodilo je i Guču. Grad tukao nekoliko minuta prestonicu trube dok na bini traju pripreme za najveću trubačku feštu.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) od jutros ne prestaje da objavljuje najnovija upozorenja na pljuskove s grmljavinom. Meteorolozi upozoravaju da u pojedinim delovima zemlje postoji mogućnost od pojave sugradice i grada, a širom zemlje upaljeni su meteoalarmi, negde i zbog čak tri pojave.

- Jak grmlјavinski razvoj koji se premešta preko južne Šumadije, zahvatiće područje između Kragujevca i Rekovca i imaće tendenciju dalјeg premeštanja ka Jagodini - u ovoj oblasti pojava kratkotrajno intenzivnih plјuskova sa sitnim gradom i jakim vetrom - piše u najnovijem hitnom upozorenju RHMZ od 16.35.

Takođe se navodi da će u Zapadnom Pomoravlјu, kao i u južnim delovima Šumadije i Velikog Pomoravlјa biti nestabilno sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom, koji će imati tendenciju dalјeg premeštanja na istok i jugoistok Srbije.

Kako je navedeno u noći između petka i subote (02/03.08.) plјuskovi će lokalno biti izraženiji najpre na zapadu i severu Srbije.

- U subotu (03.08.) svežije, a tokom jutra i prepodneva nestabilna zona sa oblačnim razvojima će se izmeštati ka jugu i istoku, uslovlјavajući plјuskove s grmlјavinom, ali i lokalnu pojavu sugradice i grada, uz istovremeni prestanak padavina i stabilizaciju vremena na severozapadu zemlјe. Maksimalna temperatura od 27 do 34 °S.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading