NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Evo gde i kada se očekuju pljuskovi u Srbiji!

Autor:

Vesti

02.08.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled takvih vremenskih prilika, posebnu opreznost savetuje se osobama sa disajnim i srčanim problemima.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Evo gde i kada se očekuju pljuskovi u Srbiji!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Današnje vreme donosi promenljivu oblačnost i lokalne pojave kratkotrajne kiše i pljuskova s grmljavinom, sa mogućim pojavama sugradice i grada. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavljuje da će se ova situacija posebno intenzivirati tokom dana, a najveća verovatnoća za pojavu grada je na jugozapadu Srbije. Maksimalna temperatura danas će se kretati od 32°C na severozapadu do 37°C na jugu i istoku Srbije.

Očekivana biometeorološka situacija

Usled takvih vremenskih prilika, posebnu opreznost savetuje se osobama sa disajnim i srčanim problemima. RHMZ upozorava da su reumatski bolovi, pospanost i glavobolja moguće meteoropatske reakcije koje mogu nastupiti usled očekivane biometeorološke situacije.

Stabilnost vremenskih prilika tokom prepodneva

U toku prepodneva, na severu i zapadu Srbije očekuje se promenljiva oblačnost uz veoma retku (izolovanu) pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska. Ove pojave će biti lokalnog karaktera i najavljuju destabilizaciju atmosfere, dok ozbiljnija nevremena očekujemo tokom dana, sa mogućim pojavama grada na pojedinim mestima.

Dakle, današnje vreme donosi raznolike vremenske prilike koje će zahtevati oprez, posebno osobama koje su podložne meteoropatskim reakcijama. Svi treba da budu pripremljeni za moguće lokalne pljuskove i grmljavinu, kao i da se pridržavaju saveta RHMZ-a kako bi sačuvali svoje zdravlje.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading