OVI GRADOVI U SRBIJI SU DANAS POTOPLJENI! ARILJE I VRNJAČKA BANJA UVELI VANREDNU SITUACIJU: Požegu zadesila razorna pijavica!

Autor:

Vesti

24.07.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reke su tekle ariljskim ulicama!

OVI GRADOVI U SRBIJI SU DANAS POTOPLJENI! ARILJE I VRNJAČKA BANJA UVELI VANREDNU SITUACIJU: Požegu zadesila razorna pijavica!

Foto: RINA

Zbog nevremena vanredna situacija u Arilju,V. Banja i okolna sela ostajala bez struje

 - Nevreme je ponovo pogodilo ariljsku opštinu, Vrnjačka Banja i okolna sela kraći vremenski period bili su bez električne energije, a napajanje je prekidano u više navrata. 

  Na sednici Štaba koja je održana večeras u Arilju doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cele opštine. Tako je pored šest mesnih zajednica, koje su od subote, nakon nevremena bile obuhvaćene ovom odlukom, današnja elementarna nepogoda uslovila novu odluku.
  Dopisnik RTS-a izvestio je da je Arilje pogodilo nevreme, pa su pojedini objekti poput garaža i podruma poplavljeni.
  U Požegi je za ujutru rano takođe zakazana sednica Štaba. Pijavica koja je protutnjala kroz dve mesne zajednice, Gorobilje i Rasnu, pričinila je štetu na nekoliko stambenih i pomoćnih objekata.
  Elementarne nepogode u ove dve opštine pričinile su štetu i na putnoj infrastrukturi u pojedinim mesnim zajednicama, posebno su stradali nekategorisani putevi.
  Zbog padavina tokom popodneva nakratko je obustavljen saobraćaj kod tunela Predejane, ali, kako su saopštili Putevi Srbije saobraćaj je normalizovan nakon povlačenja vode sa kolovoza.
  I Vrnjačku Banju danas je zahvatio jak pljusak praćen grmljavinom. Na nekim mestima voda je tekla kolovozom jer atmosferska kanalizacija nije uspela da primi veliku količinu vode za kratko vreme. Tokom nevremena, Vrnjačka Banja i okolna sela kraći vremenski period bili su bez električne energije, a napajanje je prekidano u više navrata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading