BLIZU 40 STEPENI, PA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! RHMZ objavio kakav nas HAOS od vremena čeka početkom avgusta!

Autor:

Vesti

29.07.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se za vremenski rolerkoster

BLIZU 40 STEPENI, PA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! RHMZ objavio kakav nas HAOS od vremena čeka početkom avgusta!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da nas do kraja jula očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, samo je danas, uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima, na jugozapadu i jugu Srbije tek ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Maksimalne temperature kretaće se ovako:

- danas (29.07.) od 29 do 33 °C;

- sutra (30.07.) od 28 do 32 °C;

- u sredu (31.07.) od 30 do 33 °C.

- Početkom avgusta još toplije. U četvrtak i petak (01 - 02.08.) od 33 do 37 °C, a za vikend (03 - 04.08.) manji pad temperature za 3 do 5 stepeni. Od petka se očekuje i retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom - navodi se na sajtu RHMZ.

Meteorolog Ivan Ristić takođe je najavio kakvo nas vreme čeka u avgustu.

- Od četvrtka 1. avgusta počinje opet priliv toplog afričkog vazduha, tako da će u petak 2. avgusta maksimumi ponovo biti kao i juče od 35°C do 39°C, u popodnevnim časovima na zapadu Srbije mogući su pljuskovi kiše praćeni grmljavinom.

U subotu 3. avgusta se očekuje uticaj visinske doline sa zapada u sklopu koje će na naše područje doći svežiji i vlažniji vazduh, tako da se u većini krajeva Srbije očekuju pljuskovi kiše praćeni grmljavinom. Najviša temperatura će biti u manjem padu i kretaće se između 30°C-34°C. U nedelju 4. avgusta prestanak padavina i stabilizacija vremena a od ponedeljka 5. avgusta zatvaraju se bečka vrata i postepeno počinje toplotni talas, prema nama jača afrički anticiklon. Maksimalne temperature tokom sledeće sedmice biće od 35°do 40° Celzijusove skale - ističe Ristić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading