UPALJEN METEOALARM U OVOM DELU SRBIJE: Preti jedna pojava, evo koji gradovi su na udaru!

Autor:

Vesti

21.07.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalne dnevne temperature neće prelaziti 33 stepena

UPALJEN METEOALARM U OVOM DELU SRBIJE: Preti jedna pojava, evo koji gradovi su na udaru!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Talas ekstremno visokih temperatura od juče je počeo da slabi, a već danas se u Srbiju vraćaju letnje temperature koje su prijatnije. Osveženje koje je stiglo nakon jednog od najdužih toplotnih talasa donelo je juče pljuskove sa grmljavinom u nekim gradovima. Danas se ovakvo vreme očekuje samo u južnim, jugoistočnim i jugozapadnim delovima Srbije.

Prognoza za nedelju

Prema Republičkom hidrometeorološkom zavodu, danas se u Srbiji očekuje umereno oblačno vreme, a maksimalne dnevne temperature neće prelaziti 33 stepena. Minimalna temperatura u Beogradu biće 21 stepen, a maksimalna 31. U Novom Sadu temperature će se kretati između 19 i 32 stepena. Najhladnije će biti u planinskim predelima, na Kopaoniku maksimalno 22 stepena, a na Zlatiboru 26 stepeni. Najtopliji gradovi biće Negotin, Niš i Priština sa 33 stepena, uz mogućnost poslepodnevnih pljuskova.

Meteoalarm

Veći deo Srbije, uključujući centralne i severne delove, je bez upozorenja, dok su južni delovi u žutom zbog grmljavinskih oluja.

Biometeorološka situacija

Današnja biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, reumatičare i srčane bolesnike. Mogući su glavobolja, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Predstojeće osveženje i mogućnost pojave pijavica

Meteorolog Ivan Ristić najavljuje da će slabljenje toplotnog talasa trajati do srede, kada će stići svež vazduh sa zapadne Evrope i Atlantika. Od srede se očekuje pad temperature na 26-30 stepeni, a jutarnje temperature će pasti na 16-17 stepeni u Beogradu.

Ristić upozorava na mogućnost pojave pijavica iznad severnog i srednjeg Jadrana, koje mogu dodatno ojačati oluje. Ovaj tropski talas će obeležiti i avgust, koji se predviđa kao topao i suv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading