SPARNO I NESTABILNO VREME! U Srbiji danas pljuskovi sa grmljavinom, temperature i do 34 stepena!

Autor:

Vesti

21.07.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće sparno!

SPARNO I NESTABILNO VREME! U Srbiji danas pljuskovi sa grmljavinom, temperature i do 34 stepena!

Foto: Shutterstock

U Srbiji će danas biti promenljivo, toplo, sparno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom a najviša dnevna temperatura iznosiće do 34 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prema prognozi, kiša, pljuskovi i grmljavina biće češći ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni. 

Jutarnja temperatura u Srbiji od 17 do 21, a najviša od 30 do 34 stepena.

I u Beogradu danas promenljivo oblačno, toplo i tokom većeg dela dana suvo, a kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom ujutro i delom pre podne. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni. 

Jutarnja temperatura u glavnom gradu oko 21, a najviša oko 30 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 28. jula, početkom sledeće sedmice, u ponedeljak i utorak, toplo i iznad većeg dela pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti kiša i pljuskovi s grmljavinom, se kao redja pojava, očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. 

Zatim promenljivo, nestabilno i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pljuskova sa grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji.

Najava RJMZ

U naredna dva sata umereno ili potpuno oblačno mestimično sa kišom, u Pirotskom okrugu i južnom i srednjem Banatu i pljuskovima sa grmljavinom, dok će suvo biti na severu Vojvodine, a vedro na jugu zemlje.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading