JOŠ JEDAN PAKLENI DAN U SRBIJI! Temperature do 40 stepeni, a EVO i kada nam stiže RASHLAĐENJE!

Autor:

Vesti

15.07.2024

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duvaće slab vetar!

JOŠ JEDAN PAKLENI DAN U SRBIJI! Temperature do 40 stepeni, a EVO i kada nam stiže RASHLAĐENJE!

Foto: Shutterstock

U Srbiji će i danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz jutarnju temperaturu od 15 na istoku Srbije do 25 stepeni u Beogradu i najvišu dnevnu od 36 do 40 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab do umeren, promenljiv vetar

Jutarnja temperatura biće od 15 °C na istoku Srbije do 25 °C u Beogradu, a najviša dnevna od 36 do 40 °C.

Prema prognozi RHMZ, u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljiv. Jutarnja temperatura od 20 do 25, a najviša dnevna oko 38 stepeni Celzijusa.

Vreme narednih 7 dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, veoma toplo vreme zadržaće se i u prvoj polovini sledeće sedmice uz najvišu dnevnu temperaturu u vecini mesta od 35 do 40 °C i tropske noći u urbanim sredinama. 

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije pad temperature, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali će i dalje biti toplo.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, sredinom sedmice 17. i 18. jula, očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, dok će krajem sedmice, od 19. do 21. jula, biti nestabilnije vreme sa češćom pojavom pljuskova s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji.

Krajem perioda ponovo pretežno sunčano.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading