I DANAS ĆE GORETI I NEBO I ZEMLJA! Novih 40 stepeni u Srbiji, OVIM delovima zemlje preti NEVREME!

Autor:

Vesti

16.07.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duvaće slab do umeren vetar!

I DANAS ĆE GORETI I NEBO I ZEMLJA! Novih 40 stepeni u Srbiji,  OVIM delovima zemlje preti NEVREME!

Foto: RHMZ/printscreen, Shutterstock

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme sa temperaturama od 16 do 40 stepeni, dok je pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom moguća ponegde u zapadnoj polovini zemlje, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar, u košavskom području i jak, jugoistočni i istočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac


U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa umerenim vetrom i temperaturama od 23 do 40 stepeni.

Istovremeno, RHMZ upozorava na veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, koji se nastavlja i u prvoj polovini ove sedmice, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 stepeni uz tropske noći u urbanim sredinama. 

Pad temperature, navodi se, očekuje se tek od subote.

Upaljen crveni meteoalarm

U Srbiji je i danas na snazi crveni meteoalarm, što je najviši stepen upozorenja na opasnosti. Crveni meteoalarm upaljen je zbog veoma visokih temperatura, viših od 38 stepeni Celzijusovih, a označava veoma opasno vreme.

Foto: RHMZ/printscreen

U Srbiji na snazi crveni meteoalarm

 

Ekstremno opasni vremenski uslovi, naročito ako traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su životi životinja i ljudi ( posebno hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate). Ozbiljni problemi u snabdevanju električnom energijom, problemi u saobraćaju. Ekstremno povoljni vremenski uslovi za šumske i druge požare. -

Na području Bačke, Srema, Zapadne i Jugozapadne Srbije upaljen je i žuti meteoalarm, zbog grmljavinskih nepogoda, koji označava potencijalno opasno vreme.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading