VODA KULJA SA PLAFONA, STUDENTI U HAOSU, POTURAJU LAVORE, ALI UZALUD! Poplavljen Studentski dom "Mika Mitrović" na Voždovcu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sinoć besni nevreme u celoj zemlji, koje za sobom ostavlja haos.

VODA KULJA SA PLAFONA, STUDENTI U HAOSU, POTURAJU LAVORE, ALI UZALUD! Poplavljen Studentski dom "Mika Mitrović" na Voždovcu! (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nevreme u Beogradu, koje traje od sinoć, izazvalo je haos, a mnoge zgrade, firme i ustanove završile su pod vodom, jer ih je poplavio jak pljusak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Tako je na instagram stranici 192 se pojavio snimak poplavljenog Studentskog doma Mika Mitrović, gde njegovi stanari pokušavaju da spreče poplavu skupljanjem vode u lavore.

Međutim, ono što je očito, jeste da je to uzaludan posao, jer voda kulja sa svih strana sa plafona.

Podsećamo, od sinoć besni nevreme u celoj zemlji, koje za sobom ostavlja haos.

Olujni vetar lomio je drveća, oštećeni su brojni objekti i automobili, a nekoliko udara groma uslovili su požare. Lokalno je u zonama oluja palo za dva sata i više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, uz urbane poplave i bujice. Tokom današnjeg jutra Srbiju je zahvatio novi talas oluja, ali i vrlo obilnih padavina i to u sklopu hladnog fronta.

Meterolog Đorđe Đurić kaže i da se do kraja dana širom Srbije očekuju se kiša i pljuskovi.

- Najobilnije padavine očekuju se u zapadnim, centralnim i istočnim predelima Srbije, u Šumadiji i u Pomoravlju, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom na jugu i jugoistoku zemlje. Do kraja dana kiša i pljuskovi očekuju se i u Beogradu.

- Na području Vojvodine očekuje se suvo i bez padavina. U predelima Srbije sa padavinama do večeras se očekuje dodatnih 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Iako je reč o većim količinama, one će biti ravnomernije raspoređene.

- I dalje će biti uslova za urbane poplave i da dože do izlivanja manjih potoka. Nema opasnosti od izlivanja većih reka. Dobra vest je da više nema opasnosti od grmljavinskih oluja i nepogoda poput današnjih i sinoćnih. Od sutra sledi stabilizacija vremena, a povratak leta i pravih letnjih temperatura već od petka - kaže Djurić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading